keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Ulkoisia muutoksia

Se, joka väittää ettei ulkoisilla muutoksilla vai vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa, on väärässä. Ainakaan väite ei päde minun kohdallani.
Olen vuodenvaihteesta asti pitänyt tarkasti huolta siitä, että syön hyvin ja monipuolisesti. Paljon kuituja (kaurapuuroa, pellavansiemeniä, ruisleipää, kasviksia...) ja proteiinia (lihaa, kanaa, kananmunia, kalaakin enemmän...), sopivasti hyviä hiilareita (no sitä puuroa ja leipää, kasviksia, hedelmiä, perunaa, eikä-niitä ihan valkosimpia riisejä ja pastoja). Paljon vettä ja huomattavasti vähemmän kahvia. Oikeastaan en juo kahvia enää kuin aamuisin. Iltapäivisin ja iltaisin juon joko teetä tai erilaisia (kofeiinittomia) yrtti-tms. haudukkeita (mm. Clipperin sitruuna-inkivääri on ihanaa). Alkoholiin en ole tammikuussa koskenut.
Ja näkyyhän moinen muutos minussa kun koko joulukuun vain keräsin massaa kotona möllöttäen ja herkutellen. Suklaata, pakastepizzaa, skumppalasi siellä viinilasi täällä - ja kaiken kruunuksi tietenkin joulun ja uudenvuoden herkuttelut. Aika turvoksissa ja pahoinvoiva olin silloin.
Vaan en enää. Kerättyjä kiloja on nyt pudonnut muutama, posket kavenneet ja iho kirkastunut. Farkkukokokin pienentynyt yhdellä tuumalla! Ja tuntuuhan se hyvältä. Peiliin katsominen on paljon mukavampaa kun sieltä ei katso itseensä tyytymätön ryhditön kasa, vaan näistä pienistä saavutuksistaan ylpeä hymyilevä tyttö.
Olon keventyessä alkoi pitkäksi venähtänyt tukkakin tuntua painavalta ja jotenkin... laiskalta. Niinpä asiaa tovin pohdittuani päätin hemmotella itseäni kampaajakäynnillä ja piristää itseäni kevyemmällä lookilla. Ja kyllä, taas tuntuu vähän kivemmalta katsoa peiliin. Jotenkin raikkaammalle. Kevyemmälle. Uudelle ja pirteälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti