tiistai 7. helmikuuta 2012

"Äiti, voitko huutaa hammaspeikoille?"

Meidän perheessämme on käynyt niin onnettomasti, että minä onneton olen tietämättäni kantanut suussani kariesta ja tuhmana äitinä pussaillut pikku-ukkoamme niin, että hänkin onneton on sylkitestin mukaan joutunut riskiryhmään. Senpä vuoksi pidämme nykyään tarkasti huolta hampaiden hoidosta - sekä omien että lasten.

Hampaat harjataan aamuin illoin, jos ei muilla keinoin niin sitten leikin ja pelleilyn kanssa. Nykyään paras keino saada Puntti-pojan suu auki (Nuppu avaa sen vielä temppuilematta kun hammastahna on niiiin hyvää) on jos äiti tai isi hampaita harjatessa samalla huutelee ikäville hammaspeikko-ällötyksille:"Noh, menettekös sieltä takahampaista lymyilemästä!", "Nyt saatte kyytiä hammaspeikko-rumilukset" ja sitä rataa... ;)

Vakiojuttuja ovat myös ruokailujen jälkeen napsittavat "hammaspastillit". Herra Hakkaraiset ovat pitkään olleet Puntin suosikki, mutta viime viikolla saimme Leafilta aimo paketillisen (Kaunis kiitos!) uusia maisteltavia, joista heti löytyi kilpailija Hakkaraisille - Nalle Puhit. Omasta mielestäni päärynäbanaani oli kammottavan ällöttävä makuyhdistelmä, mutta mitäpä tuosta jos se pojulle maistuu. Tärkeintä on se, että happohyökkäys saadaan jollain ehkäistyä.
Puntin suosikki

Itse tykästyin kovasti paketista löytyneisiin Vaniljalakritsi-pastilleihin, joista mieskin sanoi että menisivät ihan karkeista. Onneksi laksatiiviset vaikutukset estävät kuitenkin liikakäytön ja pastilleja riittää vielä monelle kerralle ;)
Oma suosikki

Kiitos vielä kerran Leafille - pastillit ja purkat (joita mies jauhaa, itse pidän enemmän pastilleista) tulivat enemmän kuin oikeaan osoitteeseen!

Isille

Hyviä ovat nämäkin - mansikat taidan pihistää töihin mukaan!

Translation: Take care of your teeth - I know we will after receiving these tasty little helpers from Leaf. Thanks!

2 kommenttia:

  1. Hei,

    eihän nämä ole täysksylitoleja! Herra Hakkaraiset ovat. Jos karies-riski on noin suuri, käyttäisin ehdottomasti täysksylitoleja. Meillä täysksylitolipurkat ja kattimatikaiset käytössä.

    Hanna

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Hanna. Tutkimusten mukaan Läkerol Dentsit ovat kuitenkin reikiintymisen ehkäisyssä aivan yhtä tehokkaita kuin täysksylitolipastillit (http://www.dents.fi/usein-kysyttya), joten käytämme näitä jatkossakin hyvin ja luottavaisin mielin. :) Purkka on harmi vaan vielä poissa laskuista kun Puntti ei vaan millään ymmärrä ettei sitä saa neillä ;)

    VastaaPoista