torstai 15. joulukuuta 2011

Hyvää joulumieltä!

Tämä blogimaailma on kyllä jännä paikka. Toisena päivänä blogit houkuttelevat kaikessa pinnallisuudessaan ja kaupallisuudessaan haaveilemaan ihanista vaatteista ja kalliista laukuista. Toisena taas ne voivat havahduttaa lukijoitaan ajattelemaan muitakin kuin itseään. Tänään olen kiitollinen siitä, että K sai minut havahtumaan.

Kyllähän joulu on meillä perinteisestikin ollut myös auttamisen aikaa - pelastusarmeijan patoihin on kilauteltu kolikoita aina ohikulkiessa ja joulusiivouksen yhteydessä on kiikutettu kaapeista turhat vaatteet ja tavarat hyväntekeväisyyskirppareille tai UFFille. Nyt kuitenkin päädyin Kn johdatuksesta lukemaan Hyvä joulumieli-keräyksestä ja herkistyin kyyneliin saakka kun mietin, kuinka minäkin voisin tehdä iloisemman joulun jollekin vähäosaisemmalle lapsiperheelle.

Tänä jouluna olemme vanhempieni ja sisarusteni kanssa sopineet, ettemme osta joululahjoja toisillemme. Siispä voin aivan hyvin käyttää "säästyvän summan" omaan lahjoitukseeni. Uskon, että se 35 euroa jonka tänään lahjoitin (tilipäiväni on vasta viikon päästä ja silloin laitan toivon mukaan vielä lisää rahaa tuohon keräykseen), lämmittää enemmän sitä perhettä, joka ostaa sillä jouluksi ruokaa kuin vaikkapa siskoani, jolle tavallisesti ehkä tuolla summalla olisin ostanut jotain turhanpäiväistä hömpäkettä.  

Tuo 35 euroa on muuten puolet yhdestä vähäosaisille lapsiperheille annettavista lahjakorteista. Sisko, saanko haastettua sinut lahjoittamaan toisen puolikkaan? Kuka muu tulee mukaan? 

Keräyksestä lisää täältä!

4 kommenttia:

  1. Sisko lähtee heleposti remmiin! Ja siskon mieltä lämmittää erityisesti tieto siitä, että oma "joululahjani" on lahja jollekin enempi tarvitsevalle.

    VastaaPoista
  2. huomasin itse karsimassa kivan tavan auttaa: siinä keskusaukealla on iso laatikko, jonne voi viedä valmiiksi paketoituja joululahjoja. ne toimitetaan sitten aattona PHKS:n lastenosaston pikkupotilaille. sinne ajattelin itse viedä vähän hyvää joulumieltä :)

    VastaaPoista
  3. Anna: Kuulostaa tosi ihanalta! Jotenkin tuollaiset lähellä olevat kohteet tuntuvat kaikista kivoimmilta - on sellainen varmuus siitä että apu/ilo menee oikeasti perille ja oikeaan paikkaan. Ja mikä voisi jouluna olla ihanampaa kuin ilahduttaa tylsästi sairaalassa joulua viettävää lasta. Itsekin olen erään joulun viettänyt lähes puoliksi sairaalassa yhden läheiseni vuoksi ja voin kokemuksesta kertoa, että kaikki mahdollinen piristys sinnepäin on tervetullutta. :) Toivottavasti sunullakin oli mukava joulu!

    VastaaPoista