maanantai 7. marraskuuta 2011

Uusin aarre

Juuri kun kerkesin parjaamaan Lahden kirppiksiä mikkeliläisiin verrattuna, hyppäsi eteemme sellainen löytö että oksat pois! Liikumme nykyään aika harvoin Anttilan kulmilla, varsinkaan jalan, mutta viime keskiviikkona satuimme kuitenkin olemaan siellä päin liikenteessä. Tarkoitus oli mennä Vesijärvenkadulle rullaverhoja etsimään, mutta kun katse osui Sozon näyteikkunassa komeilleeseen senkkiin sanoivat jalat stop siihen paikkaan.

Ihastelimme ja mittasimme ja totesimme tämän vanhan Askon kaunokaisen olevan juuri passeli pian valmistuvaan olohuoneeseemme. Pienistä naarmuista viis, ne kyllä korjaantuisivat.

 Ja äkkiäpä korjaantuivatkin! Kyllä sen tietää kun jokin esine tai huonekalu on sydämellä valittu - sen nimittäin haluaa käyttöönsä nyt eikä kohta! Niinpä haimme lauantaina Fasetista restaurointiöljyä ja hienonhienoa teräsvillaa, joiden avulla isihenkilö taikoi kuin kädenkäänteessä senkistä näin upean ilmestyksen:
Niin, kuten kuvasta huomaa, olohuone ei siis todellakaan ole vielä valmis, mutta tämä ei vaan voinut odottaa! Lauantai-ilta kuluikin rattoisasti matolla pötkötellen, kynttilöitä poltellen ja huonetta fiilistellen:"Tästä tulee vielä niiiin hieno!". Harmi vaan että telkkarimme on noin iso ja ruma, senkki olisi huimasti nätimpi ilman sitä.

7 kommenttia:

 1. Hieno löytö! Ja tosi nätti tv-nurkkaus muutenkin.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana! Harmittaa kun samantyylinen laatikosto osui Saksassa asuessamme kadulla silmään kun joku sen siihen oli hylännyt, kotiin sen kannoimmekin... Mutta muuttokuormaan Suomeen se ei mahtunut :/

  VastaaPoista
 3. "isihenkilö taikoi kädenkäänteessä..." Hekoheko :D

  VastaaPoista
 4. Mutta tärkein unohtui: on kyllä hieno. Tulee ihan mummola mieleen. Nimim. Kieli pitkällä odotan, milloin mummi raaskii luovuttaa mulle vanhan liinavaatesenkkinsä... ps. Kummipoikasi oppi seisomaannousun jalon taidon räkä poskella niinkuin kunnon suomalaisen kuuluukin. Tergguja!

  VastaaPoista
 5. Ihailen sun ja teidän taitoa nähdä vanhassa tai sellaisenaan sopimattomassa esineessä mahdollisuus! Senkistä tuli mahdottoman hieno ja samaa taitoa olen ihastellut esimerkiksi kotinnekin kohdalla, sellaisenaan epäkelpo mutta potentiaalia on ja lopputulos aikanaan varmasti ihastuttava! (Joskin se on sitä mielestäni jo nyt.)

  VastaaPoista
 6. On kyllä komia! Meillä on melkein samanmoinen, keskellä vaan kolme laatikkoa.
  Huutonetistä huusin vanhan lipaston meille tv-tasoksi. Oli sattumoisin Mikkelissä, mutta sinne jäi vielä porukoiden varastoon, ko lapset ja lipasto eivät mahtuneet autoon samalla kertaa :D

  VastaaPoista
 7. ihana! itsekin olen tuon tyyppistä etsinyt.

  VastaaPoista