torstai 17. marraskuuta 2011

Kylmä kulma

Tässäpä yksi kotimme nurkista, jota ei täällä blogissa ole vielä aikaisemmin vilauteltu. Eteisestä kun avaa lasi-ikkunaisen oven, pääsee tähän portaikon ylänurkkaan, jossa tähän aikaan vuodesta alkaa ollaa jo melkoisen kylmää. Vaikka kellarin takkaa yrittäisi kuinka muistaa lämmittää, ei eristämätön tila kauaa pidä lämpöä sisällään ja kylmyys hiipii tänne asti. Viime talven pahimmilla pakkasilla oli kellarissakin välillä muutamia miinusasteita. Hrrr, miettikää kuinka hauskaa se on silloin kun olet menossa suihkuun...

Kuten kuvasta huomaa, ei remontti ole edennyt tänne asti, vaan nurkka on prikulleen alkuperäisessä tilassaan - puusta veistettyä verhotankoa myöten. Jotain söpöä siinä kuitenkin on, varsinkin nyt kun olen saanut sopivan verhon ommeltua ja ripustettuani paikoilleen parhailta ystäviltäni saamamme tuikkulyhdyn ja naulakon. Ikkunassa tuikkiva kynttilä lämmittää edes ajatuksena kun eteisen oven avaa tuonne hyiseen kylmyyteen.

Mutta nyt, pari puuta lisää olohuoneen takkaan, jotta meillä on lasten kanssa lämmin yläkerta jonne palata kun kohta lähdemme kellariin hyiselle suihkureissulle. :)
 

3 kommenttia:

 1. Wau, ihanalta näyttää ja tuon tunnelman voi oikein aistia:)

  VastaaPoista
 2. Suloinen nurkkaus, ja lievästä hempeilystä huolimatta raikas. =)
  Sympatiat sinne palelijoille, tiedän kokemuksesta, suihkussa paleleminen on hanurista. Meillä oli viime talvena saunan lattia ja lattiakaivo umpijäässä. Pakko oli lämmittää sauna että pystyi (vasta synnyttäneenä ja kipein tissein) menemään suihkuun. Onneksi siellä on nyt patteri! Nää on näitä vanhan omakotitalon ihania puolia... =D

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: :)

  Magdaleena: Kiitokset sympatioista, samassa tilanteessa ollaan oltu siis viime talvena! :) Meillä ei kylläkään ihan noin jäistä (löytyy jopa pieni sähköpatteri) ollut, mutta saunaa joutui kyllä lämmittämään, etteivät maitohanat jäätyneet tukkoon ;) Nyt ollaankin oltu kohta pari kuukautta ilman saunaa, kun Italiasta tullessa sähkökiuas iski vähän liekkiä... Onneksi mies tuolla juuri tällä hetkellä porailee hormia upouutta puukiuastamme varten. Se on tämä http://www.harvia.fi/products?lang=fi&gid=981 Joulusaunaa odotellessa, oi oi... :)

  VastaaPoista