sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Villa Varlunga

No nyt päästään asiaan. Matkastahan on jo ehtinyt vierähtää pidempään kuin koko itse reissu kesti, mutta itselle ainakin on oikeastaan mukavampi muistella kokemisiaan ja näkemisiään nyt pienen huilihetken jälkeen. Reissuväsymys on nyt karkoitettu ja voi keskittyä niihin matkan mukaviin puoliin.Vuokraamamme huvila herätti jo ennen matkaamme kiinnostusta, joten ajattelin aloittaa matkasta kertomisen esittelemällä kahden viikon Italian-kotimme, Villa Varlungan.

Villa Varlunga on Gaia Travelsin vuokraama huvila, josta pitävät huolta sen omistajat, herttainen pariskunta Roberto ja Letizia. Huvila sijaitsee Borgo Alla Collinan pikkukylässä, joka on palveluiltaan melko rajallinen (vihanneskauppa Frutta e Verdura Loriana, pieni elintarvikekauppa Alimentari Marta, kirkko, posti ja baari, jolle annoimme lempinimen "papan baari", leppoisan omistajapapan mukaan), mutta silti oikein herttainen pikku paikka - jo kahden viikon jälkeen kylä tuntui tutulta ja omalta. Puntista tuli kaupantäti-Martan "amore" ja kylän pappojen kasvot kävivät tutuiksi. 
 Huvila oli kaunis. Kaunis sisältä perinteisine sisustuksineen, kaunis ulkoa kukkaistutuksineen ja uima-altaineen, kaunis myös ihanine maisemineen. Vieläkin muistan ensimmäisen aamun, kun herättyäni avasin ikkunaluukut ja naurahdin ääneen hämmästyttyäni maiseman kauneudesta. Illan pimeydessä en ollut nähnyt ihanaa kumpuista vuoristomaisemaa, joka siinä avautui edessäni.
 Uima-altaalla tuli vietettyä paljon aikaa. No, onkos tuo mikään ihme kun ensimmäisiä päiviä lukuunottamatta koko reissun ajan oli aurinkoista ja päälle 30-astetta lämmintä! Aurinkotuoleja riitti kaikille aikuisille ja 5x10m allas oli juuri sopivan viileä virkistämään oloa kuumina päivinä. Lapsiystävällinen se ei kuitenkaan toisesta päästä 120cm ja toisesta 150cm syvänä ollut, mutta korjasimme tilanteen ensimmäisinä päivinä ostamalla eräästä krääsäkaupasta (Asia Fashion Bibbienassa) puhallettavan lastenaltaan. Ahkera Roberto kävi muuten puhdistamassa altaan matkamme joka ikisenä aamuna!


 Altaan kyljessä sijainnut pingispöytä oli varsinkin seurueemme mieshenkilöiden suosiossa. Pienet serkukset tykkäsivät taas tehdä mummin kanssa seikkailuretkiä pihamaalla, josta löytyi omenapuita, keinut ja Roberton lapsille tuoma liukumäkikin!

 Villa Varlungassa on neljä makuuhuonetta, joihin me kahdeksan aikuista, kaksi 2-vuotiasta ja kaksi vauvaa sovimme oikein mukavasti. Isompien lasten kanssa olisi voinut ehkä tehdä jo tiukkaa, mutta tällä kokoonpanolla oli vielä oikein riittävästi tilaa olla ja temmeltää. Oma huoneemme oli aika pieni, mutta olemme onneksi jo kotona tottuneet nukkumaan pienessä tilassa. Emme nimittäin ole sen kummemmin stressanneet lasten omissa sängyissään nukkumisesta, vaan olemme aika rennosti perhepeteilleet 160-senttisessä parisängyssämme. Se toimi hyvin siis myös Italiassa!

 Huvilasta löytyi ruokailutilat myös sisältä, mutta useimmiten löysimme tiemme kuitenkin pihan puolelle. Keittiö oli ihan kohtuullinen kaasuhelloineen, astianpesukoneineen ja astioineen, mutta lasten kanssa sitä monestikin kaipasi mikroaaltouunia ja suuren porukkamme vuoksi myös huomattavasti suurempaa jääkaappia/pakastinta. Kaupat kun eivät aivan vierestä löytyneet (useimmiten suuntasimme joko Bibbienaan Lidliin, Tuodiin tai Coopiin tai Poppin Eurospariin), olisi ruokaa ollut mukava saada varastoon hieman useammallekin päivälle.

Että sellainen Villa se Varlunga.

8 kommenttia:

 1. Voi miten ihanan näköistä tuolla!:)Loma omassa huvilassa voittaa varmasti ihan sata nolla ne perinteiset hotellilomat:)

  VastaaPoista
 2. On ollut varmasti ihana reissu ja kiva että ilmatkin suosivat teitä <3

  VastaaPoista
 3. Ah, Bella Italia! Tahon takas!!!!! No, onneks kohta päästään TAMPEREELLE, heh! ;)

  VastaaPoista
 4. Nice information, Christian Louboutin sandals valuable and excellent design, as share good stuff with good ideas and concepts, Christian Louboutin Bootslots of great information and inspiration, Christian Louboutin Pumpsboth of which we all need, thanks for all the enthusiasm to offer such helpful information here.

  VastaaPoista
 5. Hei Laura!

  Päädyin blogiisi googletettuani Villa Varlungan. Vuokrasimme samaisen villan ystäväporukan kanssa kesäkuussa 2008. Meidänkin matka oli onnistunut ja maisemat veivät mennessään.
  Villa Varlungalla tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni, sillä siellä vietetyn viikon aikana rakastuimme matkakaverin kanssa ja sillä elämän matkalla ollaan edelleen. ;)

  Jos joskus iskee ikävä Toscanaan, niin katso Toscanan auringon alla -elokuva. :)

  Terveisin,
  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ihan mahtavaa! <3 <3 Aika ihana paikka rakastua!!! Tuon leffan taisinkin katsoa ennen reissua ja tykkäsin :)

   Oikein ihanaa kevättä sulle ja "matkakaverillesi"! ;D

   Poista
 6. Hei! Millaiset mahtoivat olla kylpyhuoneet, kun ei mistään löydy kuvia? Erittäin varteenotettava vaihtoehto meille.

  Terv. Minna

  VastaaPoista
 7. Moi! Kylppärit olivat oikein hyvät. Itse asiassa yläkerran kylppäristä/reistä en juurikaan muista mitään, sillä me lapsiperheet majoitumme reissulla alakertaan ja käytimme luonnollisesti siten alakerran kylppäreitä. Alakerrassa siis kaksi makuuhuonetta ja yksi isompi kylpyhuone jossa suihkukaappi, wc ja pesuallas ja toinen pienempi wc pesualtaineen. Kylppäritilat, niinkuin tilat muutenkin erittäin siistit ja mukavat.

  t. Laura (joka ei nyt jaksa kirjautua)

  VastaaPoista