keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Poppia ja popsimista

Toscanan reissullamme ehkä tutuimmaksi lähikylistä tuli muutaman kilometrin päässä Borgo Alla Collinasta sijaitseva Poppi ja aivan sen kyljessä oleva Ponte A Poppi. Poppissa oli Borgo Alla Collinaan verrattuna huomattavasti enemmän palveluita ja nähtävää, joten siellä tuli kierreltyä ja katseltua ihan ajan kanssa. Päiväsaikaan oli mukavaa napata pientä syötävää jostakin herkkukaupasta tai käydä haukkaamassa parit palat pizzaa (njam) Tutto Pizza-nimisessä pizzeriassa (Tutto Pizza, Via Roma 124, Ponte A Poppi). Jälkiruoaksi saatettiin sitten käväistä granitat tai ihanaa jäätelöä esimerkiksi Gelateria Edistä (Tutto Pizzaa vastapäätä).

Ponte A Poppissa oli ihan mukava määrä kaikenlaisia pikkuputiikkeja, joista jostain syystä oma ostosaaliini jäi loppujen lopuksi aika olemattomaksi. Tarjolla olisi kuitenkin ollut vaikka mitä kosmetiikasta kenkiin ja jopa lasten merkkivaateoutlet pikku-Burberryineen! Taisivat vain omat löytöni olla sitten niin hinnakkaita, etten tällä kertaa raaskinut ostaa kuin muutamia pikku tuliaisia - saippuoita, pari kynttilää ja sen semmoista pientä.

Putiikkien kiertelyn lisäksi kävimme ihan oman perheen kesken töllistelemässä eläimiä Poppi Zoossa (joo, en voi varsinaisesti sanoa nauttivani eläinpuistoista, mutta tulipahan käytyä nyt poikien mieliksi), jossa ihmeteltävää riitti runsaan sadan erilaisen eläinlajin parissa. Koko porukalla kävimme ihastelemassa Poppin linnan ympäristöä, jossa vanhempani tekivät ihan oman retkensä ja kävivät ihan sisälläkin asti. Olisi pitänyt itsekin, nyt vähän harmittaa ettei tullut käytyä.
Puntti Poppi Zoossa

Varsinaiset ravintolaruokailutkin koko reissun aikana kohdistuivat täysin Poppin tarjontaan. Paljonhan meidän tuli tehtyä ruokaa ihan itse huvilalla ja päivisin haukattua niitä jo mainittuja pizzoja, mutta saatiin sentään muutaman kerran istutettua itsemme ihan valkoisin liinoin katettuihin pöytiinkin herkuttelemaan. Sitä ennen matkaa himoitsemaani Vitello Tonnatoa en päässyt missään maistamaan (ei kuulune paikalliseen valikoimaan), mutta muita herkkuja riitti kuitenkin sitä korvaamaan.

Ensimmäinen ravintolakokemuksemme oli Il Porto-niminen osteria, jossa minä maistoin herkullista pinaatti+ricottatäytteistä raviolia voilla ja salvialla höystettynä - nam, miten hyvää! Tuona iltana pelkkä pasta riitti täyttämään kupuni. Isäni viiskymppisiä juhlistimme ihanissa vuoristomaisemissa, samalla suunnalla Poppi Zoon kanssa sijaitsevassa La Torricella-nimisessä ravintolassa, jossa herkuttelimmekin sitten jo pidemmän kaavan mukaan.

La Torricellassa syömistäni herkuista parasta oli sienipasta, josta totesin sen maistuvan "juuri siltä miltä ajattelin ruoan täällä maistuvan". :) Rucolalla ja parmesanilla höystettyyn lihaani sekä jälkiruoaksi tilaamaani "Mummin" sitruunatorttuun olin kuitenkin hieman pettynyt. Syön kyllä mieluiten pihvini mediumina, mutta täysin verinen liha on minun makuuni vähän liikaa. Enkä ajatellut Mummin torttujen tulevan lämmityksen kautta pakasteesta... Noh, onneksi hyvä seura ja kauniit maisemat korvasivat pienet pettymykset ruoan suhteen - vatsa kuitenkin täyttyi jo sillä sienipastalla!

Ihanin ravintolakokemus Poppissa osuikin sitten onnekkaasti juuri sille illalle, kun pääsin mieheni kanssa kahdestaan juhlistamaan kolmatta hääpäiväämme Albergo Ristorante Casentinoon, aivan Poppin linnan kupeeseen. Jo pelkkä kahdestaan olo oli meille luksusta (kiitos mummi ja pappa!), mutta kun siihen vielä liitettiin kaunis ympäristö ja tyrmäävän herkullinen ruoka, oli romanttinen iltamme täydellinen.

minä ja pasta - made for eachother

Itse valitsin alkuruoakseni hyvin perinteisen meloni-parmankinkku-yhdistelmän, joka oli yksinkertaisesti herkullista. Pastaksi valitsin itselleni hyvin tyypillisesti penneä tomaattikastikkeella (no hei, rakastan tomaatteja!), enkä pettynyt siinäkään. Pääruoaksi valitsin makkaraa ja ranskalaisia (kuinka naisellista! haha), joka oli kyllä hyvää, muttei niin hyvää että olisin säästynyt pieneltä lautaskateudelta - miehen pääruoaksi valitsema fenkolipossu oli niiin täydellistä. Onneksi jälkiruoalle on ihan oma vatsansa, sillä olihan sitä kaiken kukkuraksi vielä syötävä ihanat metsämarjoilla höystetyt pannacotat. Ah!

Ihan lievästi kaiholla kaipailen noita herkkuja nyt täällä tylsää soijamakaronilaatikkoa lounaaksi vedeltyäni...

Translation: On our trip to Tuscany we spent a lot of time in Poppi and Ponte A Poppi. Places worth visiting are the Poppi Castle and Poppi Zoo. The restaurants where we ate are all linked in the Finnish text - Albergo Ristorante Casentino was most definitely the best. That's the place where me and my husband celebrated our 3rd anniversary. Oh how I miss those foods now!

1 kommentti:

  1. Me oltiin kesän reilillä eka viikko Italiassa ja ai että ikävöin sitä ruokaa, erityisesti jäätelöä. Olin aina ajatellut että Saksassa on ihanaa ja edullista jätskiä kun on niin paljon italialaisia jätskikahviloita, mutta Italiassa ne oli vieläkin ihanampia!

    VastaaPoista