keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Le Pönttis

Koska pönttiksenä tunnettu pönttöuunihuoneemme on edelleen esittelykelpoisin osa kodistamme, esiteltäköön sitä jälleen kerran. Saattepahan todistusaineistoa siitä, että saanpa joskus minäkin aikaiseksi vähän siivoilla ja järjestellä. Jännästi se virkistää, vaikka vaihtelisi vain ihan muutaman pikku esineen paikkaa.
 

Eikö olekin muuten ihana tuo valkoinen puusohva? Äitini osti sen meille kesällä Mikkelin Ekotorilta 85eurolla! Maalia se kyllä kaipaisi pintaansa, mutta vielä ei tänä kesänä saatu aikaiseksi. Ensi kesänä raahataan tuo sitten pihalle hiottavaksi ja maalattavaksi - noin isoa ja sottaista puuhaa ei kamalasti viitsi sisällä tehdä. Sohva aukeaa noin 120cm leveäksi ja siinä onkin lasten kanssa nukuttu jo monet makoisat päiväunet sellaisina päivinä kun isi yövuoron jälkeen on vallannut yläkerran omille unilleen.

Onpa muuten hyvä ettemme purkaneet noita alimmassa kuvassa näkyviä komeroita. Muistan kun taloesittelyssä ensimmäistä kertaa kiertäessämme olin mielessäni ensimmäisenä purkamassa silloin mielestäni niin turhia ja tilaavieviä kaappeja. Kyllä tuon huoneen fiilis olisi aivan erilainen ilman noita! Ja vaikka ne eivät ihan kokonsa verran tavaraa imekään, niin kyllä kumman paljon mahtuu silti.

Translation: This is our secong living room, which we call Pönttis (don't ask...).

3 kommenttia:

 1. Kerro heti mistä noin hauskoja vaippoja saa! :)
  Teillä on ihana koti, huomaan toteavani sen yhä uudelleen ja uudelleen!

  VastaaPoista
 2. Lissu, ne ovat ihan tavallisia Pampersin Easy Upeja! Ostetaan yleensä niitä sellaisissa jumbokokoisissa pahvipakkauksissa, olen huomannut että ne on yleensä erinäköisiä kuin samat, mutta muovipakkauksessa myytävät. :)

  Ja kiitos, kyllä täällä viihtyy aina päivä päivältä paremmin! :) Nurkka kerrallaan ehostuu pieni kotikolomme.

  t.Laura

  VastaaPoista
 3. Eihän kaapit voi koskaan olla turhia ;D

  Ihana puupenkki! Mulle tulee noista aina tosi vahvasti Vaahteramäen Eemeli mieleen.

  VastaaPoista