keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Kammonaama

En tiedä, onko se nyt tämä syksy ja sen tuomat muutokset ilmassa ja lämpötiloissa vaiko hormonit tai joku muu, mutta joku tässä on nyt aiheuttanut sen, että kasvojen iho muistuttaa päivä päivältä enemmän pizzaa kuin persikkaa. Varsinkin leuan alue puskee ihan rehellisiä finnejä, niin että ihan tässä tulee nuoruusvuodet mieleen (ei sillä, että ihoni niiden jälkeenkään olisi koskaan mikään virheettömän näpytön ollut, mutta kuitenkin).

Siispä, tartteis vissiin tehdä jotakin... Eilen asiasta miehelle marmatettuani hän tokaisi että varaa ihmeessä aika jollekin kosmetologille vaikka ensi viikolle. No kyllä! En ole koskaan käynyt kosmetologilla puhdistuttamassa ihoani (ainoastaan kerran kevyehkössä kasvohoidossa), joten kannattaisihan se kokeilla. Kokemattomuudestani johtuen toivoisin kuitenkin teidän vinkkaavan, että mihin sitä uskaltaisi itsensä viedä hoidettavaksi ja millaista hoitoa sitä pyytäisi... Varsinkin kaltaiseni finnimonsterit, auttakee pliis!

Translation: Pizza-face seeks urgent help to get her complexion more peachy! Where to go what to ask for?

5 kommenttia:

 1. Itse oon Lahdessa käynyt Kauneushoitola LaFemmessä siinä Mariankadulla. Ei mikään edullisin, mutta mielestäni hoito oli molemmilla kerroilla erinomainen. Joskus olen myös käynyt EteläSuomen kosmetologikoululla Torikadulla, mutta siellä oli vähän hälinää. Pystyi kyllä rentoutumaan hyvin ja hinnat on kohtuulliset. Hoitoja kannattaa varmaan kysyä varatessa ja melko hyvin tutkivat ja tekevät sitten juuri SINULLE sopivilla tuotteilla :)

  -Laura

  VastaaPoista
 2. Mulla ennen kaunis ja virheetön iho sekosi täysin 1,5 vuotta sitten. Sen jälkeen olen ravannut ties missä, testannut kaikki mahdolliset työpaikkanikin kosmetiikkaihmeet ja lannistuin jo melkein, kunnes.... Lush tuli ja pelasti.

  Ihotyyppi on mulla herkkä, näin kylmemmillä ilmoilla pintakuiva mutta t-alueelta helposti rasvoittuva ja finnejä tuli kuin sieniä sateella terveellisestä ruokavaliosta huolimatta.

  Tämän hetken täydellinen kombo on Ultrabalm -öljyputsari meikinpoistoon + Fresh Farmacy ihon lopulliseen puhdistukseen. Tähän lisäksi vielä Angels on Bare Skin aina välillä. Kasvovetenä huippu Tea Tree Toner, kosteuttajina Celestial (päivä) ja Full of Grace (yö). Suosittelen lämpimästi.

  Lisäksi olen pimahtanut sarjan ihanaan Oatifix -tuorenaamioon. Iho on sen jälkeen kuin vauvan pylly :)

  ... ja ei, en ole töissä Lushilla :D

  - Suvi

  VastaaPoista
 3. Mulla kukki ennen naama ihan kamalasti, kunnes huomasin että mitä enemmän kosmetiikkaa ja varsinkin naamarasvoja käytän, sitä kurjempi on iho. Nykyään pesen yleensä vaan vedellä, mutta jos on ollut meikkiä ni sit Weledan puhdistava kasvovesi vai mikä olikaan. Ehkä kerran viikossa pesen naaman kuorinta-aineella. Rasvoja en käytä, ainoostaan jos meikkaan ni alle laitan dr hauschkan ihoöljyä ettei ihan kuivi. Ja hyvin on toiminut! Varmasti vaikuttaa ihon kuntoon myös terveellinen ja vähälisäaineinen ruokavalio (imetys) ja hormoonit (imetys). Kosmetologilla olen kerran joskus käynyt, se puhdisti finnien kohdalta jollain raudalla, ne arvet näkyi monta kuukautta!!

  VastaaPoista
 4. Minulla on rasvoittuva ja pintakuivaiho - älytön yhdistelmä :). Ja mulla on ollut 3,5 vuotta käytössä Exuviance ihonhoitosarja. Kunnon ongelmat ihon kanssa oli tuolloin päällä kun sain lahjakortin Exuviance kasvohoitoon. Kasvohoidon jälkeen ostin kokeilupakkauksen tuotteita jossa jokaista tuotetta pieni pullollinen. Ne kesti n. 2vkoa. Tuotteissa ei ole rasvaa vaan AHA-PHA happoja. Kosmetologi osaa selittää nämä paremmin. Vakuutuin näistä ja aloin käyttää ja iho tuli kuntoon melko pian. Kun lopetin imettämisen vuosi sitten, iho oli taas ihan hirmu kamalassa kunnossa. Kävin pari kertaa kasvohoidossa ja ostin ihokuorinnan kotiin. Hampaita kiristellen, koska tuotteet ei ole ihan halvimpia. Riittoisi sitten taas vaikka maksaakin yhdellä kerralla paljon.

  Uusin juttu jonka ole löytänyt on mineraalimeikit, Bareminerals minulla käytössä. Tilasin nettikaupasta aloituspakkauksen. Olen käyttänyt näitä nyt 2 vkoa ja olen tosi tyytyväinen! Ja olen kuullut muidenkin iho-ongelmaisten olleen tyytyväisiä. Oma iho alkaa olla niin hyvässä kunnossa kuin se joskus on ollut. Tykkään :) Toivottavasti löydät sinulle mieluisat ja sopivat aineet! Se on tosi kurja olo kun iho ei ole kunnossa.

  VastaaPoista
 5. Laura: Kiitos hyvistä vinkeistä! Kävin katselemassa tuon Etelä-Suomen kosmetologikoulun sivuja ja sain kyllä oikein positiivisen kuvan ainakin niiden perusteella - voisin hyvinkin kokeilla!

  Suvi: Haha, hetken jo ajattelin että siinäpä on työstään innostunut Lushin myyjä! :D En ole muuten aiemmin edes hokannut että Lushilla on myös kasvojenhoitotuotteita, jotenkin olen mieltänyt paikan täysin saippuakaupaksi! Ihotyypit meillä kuulostaa aika samoilta, joten voisinpa kokeillakin noita mainitsemiasi tuotteita - kiitos siis vinkeistä!

  Magdaleena: Oma ihoni on niin kuiva etten pysty kasvojen puhdistuksen jälkeen montakaan sekuntia olla ilman kasvovoidetta tai ihoa alkaa kiristää tosi paljon. Kyllä tässä alan kallistua siihen, että tämänhetkisen pizzanaaman syypäät löytyvät tällä hetkellä kylmenevän ilman ja hormonien yhdistelmästä. Tähän aikaan vuodesta alan atoopikkona kärsiä myös kivuliaasti kutisevasta ihosta erityisesti säärien alueella, joten ei varmaan ole ihme että myös kasvot reagoivat kylmyyteen.

  Moya: Kiitos paljon kommentista! Sain juuri äidiltäni uusimman Kauneus&Terveys-lehden, jonka välistä löytyi lappunen, jolla saisi kasvohoidon yhteydessä 2viikon ilmaiset Exuviance-tuotenäytteet. Kehusi kuulostavat niin vakuuttavilta, että kiinnostaisi ihan tosissaan kokeilla. Harmi vaan kun Exuviancen nettisivuilta ei löydy mitään tietoa lähimmästä hoitolasta. Täytynee soitella lappusessa olleeseen numeroon, jos täältä Lahdesta sattuisikin löytymään. Mineraalimeikitkin kiinnostavat kovasti, mutten vielä ole saanut kokeiltua - jotenkin niiden maailma tuntuu vielä liian vieraalta ja tarvitsisin jonkun apua ja opastusta sekä itselle sopivien tuotteiden valintaan että ihan itse meikin tekoon.

  t. Laura, jolla on jälleen kerran ongelmia Bloggerin kanssa eikä pääse kirjautumaan...

  VastaaPoista