sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Kädet ilmaan!

On pakko vähän hehkuttaa. Koin eilen niin sykähdyttävän esityksen, etten pitkään aikaan muista moista kokeneeni. Stage-ohjelmasta syntynyt Tampereen yhteiskoulun lukion rockmusikaali Silmistä pois oli niin vaikuttava, että olen ihan aidosti pahoillani että nyt sitä tässä kehuessani tiedän, ettette pääse enää samaa kokemaan (viimeiset näytökset olivat nimittäin tänään).

Olin (ja olen edelleenkin) ihan äimistynyt siitä, miten lahjakkaita nuo lukioikäiset nuoret olivatkaan ja kuinka ihmeessä niitä on voinut kasaantua yhteen paikkaan noin paljon. Nuorten suloisuus ja valloittava energia tempasivat minut mukaansa niin täysin, että aika ajoin saatoin tuntea olevani itse heidän joukossaan. Tunteet esitystä katsoessa vaihtuivat naurusta nieleskeltyihin kyyneliin ja käsitellyt teemat puhuttivat vielä kotimatkalla Tampereelta ajellessamme.

Kiitos ihanat ja lahjakkaat nuoret hienosta esityksestä! Niinkuin Marco Bjurström esityksen päätteeksi totesikin, joukossa oli aivan takuuvarmasti tulevaisuuden tähtiä.

Sattuiko teistä kukaan olemaan niin onnekas, että ehti näkemään Silmistä pois-musikaalin? Mitä muita hyviä musikaaleja/teatteria olette viime aikoina nähneet ja kokeneet? Itse haluaisin todella kovasti nähdä seuraavaksi Lahden kaupunginteatterissa esitettävän Cabaret'n, jossa vierailee mahtava Jorma Uotinen. Saisivat nuo teatteriliput vaan olla ihan hitusen edullisempia. Vaikka toki mielelläni maksan hyvästä esityksestä, tuntuvat monien kymppien liput vaan hieman turhan kovalta näin äitiyslomalaiselle. Edullisemmilla lipuilla tulisi varmasti muutenkin kulutettua useammin teatterien penkkejä.

Translation: Went to see a wicked rock musical called Silmistä pois. It was absolutely great and I am still in awe of how great the young performers were. Next I'd like to see Cabaret at our own theatre here in Lahti.

3 kommenttia:

 1. Mä kävin katsomassa Helsingissä vikan mahdollisen esityksen, onneksi sai lipun vielä edellisenä päivänä varaamalla. En uskaltanut aiemmin hankkia kun olin poskiontelontulehduksessa ja synnytys lähestymässä. Olin sit kuitenkin sen verran hyvävointinen että menin, meiltä kun matkaakaan ole jalan kuin 5 min. Tykkäsin tosi paljon ja koko ohjelmaformaatti on ihan ykkösin olemassaolevista, myös Dancesta pidin ja onpa tylsä ettei jatkunut.

  Rakastan musikaaleja, onneksi niitä on Suomessakin alkanut olla enrmmän ja näkyvämmin. Harmittaa kun en Lahteen ehtinyt RENTiä katsomaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos laura! :)

  Onneli: Sama juttu, mullakin jäi RENT näkemättä ja se harmittaa. Mutta nyt yritän pitää paremmin huolta siitä että näen enemmän niitä juttuja mitä haluankin. Pikkusiskonkin konsertit ja revyyt ovat viime aikoina tullut missattua ihan liian monta kertaa typerien aikatauluongelmien vuoksi - nyt on tsempattava! Jonkin verran musiikkiteatteria itsekin nuorena harrastaneena rakastan musikaaleja ja toivoisin niitä aina vain lisää ja lisää! :)

  t. Laura

  VastaaPoista