tiistai 25. lokakuuta 2011

Getting there

Muistaakseni kesäkuussa (!!!!) tapettien repimisellä alkanut olohuoneen remppa alkaa pikkuhiljaa näytellä valmistumisen merkkejä. Siispä, hieman kuvatodisteita tapahtumista (niin, ne tapetinrepimiskuvat menivät sen edellisen kovalevyn mukana, mutta tässä näitä syksyisiä):
Ai että, eikö olekin hillittömän kaunis tuo takka alkuperäisessä asussaan? Aijai, kyllä silmä lepää tuossa päällemaalatussa punatiilessä, kuu ja tähdet-kuvioisissa kivitasoissa ja ihan vaan hemmetin räjähtäneessä ulkomuodossa muutenkin.
Työvaiheita olikin sitten yllättävän monta. Ensimmäiseksi mies maalasi luukun ja muut mustat osat kuumuutta (400 astetta) kestävällä mustalla spraymaalilla. Tätä seurasi vaihe: Remonttiässää, remonttiässää ja vielä kerran remonttiässää. Kun kolmannenkaan remppaässäkerroksen jälkeen takan pinta ei valkaistunut, vaan puski uumenistaan jotain kellertävää, käännyimme RTVn asiantuntijoiden puoleen.

On aika todennäköistä, että olohuoneessamme on aikoinaan 50-luvulla ja myöhemminkin polttaa kähyytelty ja siitä muistoksi on jäänyt ah-niin-ihanaa nikotiinia, joka nyt puski maalinkin läpi. Vesiliukoinen remppaässä ei valitettavasti sen kanssa taistelussa pärjää, joten aseeksi oli otettava liuotinohenteinen maali. Sitä riittikin sitten yksi kerros ja nikotiini oli selätetty! Jes!
Ensimmäinen laattavaihtoehtomme näytti tältä. Ihan ookoo, joo, mutta onhan se nyt ihan järjettömän tylsä! Vietiin takaisin Kodin Terraan jossa kiltisti ottivat vastaan kun oli ihan täysi ja käyttämätön paketti (mitä nyt vähän mallailtiin vaan).

Uudet ja tsiljoona kertaa hienommat laatat löytyivät Starkilta ja kylläpä osui nappiin niiden kokokin! Paljoa ei miehen tarvinnut leikata ja mallata, ihan ovat kuin tuohon tehdyt!

Päällimmäisenä takan pintaan vedettiin kaksi kerrosta Kolibri Sandia menetelmällä mies levitti ja minä tulin perästä juuriharjalla kuvioita huiskien. Kumpikaan meillä olleista kuvioteloista kun ei ollut mieleeni, oli kuviot tehtävä ihan itte.
Ja tadaa! Näin hienolta se näyttää nyt! Luukkuja mies viimeisteli vielä uudelleen mustalla (tällä kertaa siveltävällä) maalilla, kun ne ottivat teippauksista huolimatta vähän kolibrin roiskeita osakseen) ja tuonne alimmalle tasolle on vielä tulossa pelti (jotta tuhkaluukun ympäristö olisi helpompi pitää puhtaana). Nätti vai mitä?
Ainakin Nupulle kelpaa. ;) 
Ja niin, remppa jatkuu... Kuten kuvista huomaa, myös tapetit on nyt saatu jo seinään - enää puuttuu lattian maalaus, ja toinen kerros lattiamaalia, ja kolmas.... ja kattolistat, jalkalistat, verhotangot, verhot.... jne. Tekemistä riittää. Onneksi ei kuitenkaan ole mihinkään kiire. Kuten huomaattekin, nyt maltetaan tehdä ihan ajan kanssa. :)

Translation: We're renovating our living room and the fireplace is now finished! Isn't it loads nicer than before? At least my baby girl "Nuppu" thinks so. ;) 

2 kommenttia:

  1. Takka on muutoksen jälkeen kyllä todella kaunis! :)

    VastaaPoista
  2. Olen aina toisinaan käynyt kurkkimassa blogiasi. On mukava lueskella remonttijuttujasi, ja kaipaus iskee vuosi sitten myymäämme rintamamiestaloon. Tuon takan muutos on kyllä todella onnistunut ja lopputulos on kaunis. :)

    VastaaPoista