tiistai 10. toukokuuta 2011

Pros of gardening

Kiinalaiset sen tietää - päivän onnen saa menemällä naimisiin, viikoksi riittää yhden sian syöminen ja koko elämän onni on taattu puutarhalla ja sen hoitamisella. Todellakin. Itse voin keksiä aika montakin syytä miksi:

1. Kaunistavat vaikutukset
Kuka voisi olla onneton kun päivän päätteeksi iho on nätisti päivettynyt?

Ketä voisi harmittaa huomaamatta tapahtuva liikunta ja sen aikaansaama kiinteämpi kroppa - varsinkin timmit käsivarret?

2. Henkiset vaikutukset

Kenen korvia ei hivelisi tuulen huminaa, lintujen liverrys ja muut rentouttavat luonnon äänet?
  
Kenen mieli ei lepäisi raitista ilmaa hengittäessä ja sinistä taivasta tuijotellessa?

3. Esteettiset ilot
Kuka ei ilahtuisi söpöstä järjestelystä....

... tai kauniista kukkasista, varsinkin kun ne samalla tuoksuvatkin niin hyvälle?

4. Herkut
Kenelle ei maistuisi tuorein mahdollinen ruoka, itse kasvatettu ja valmistettu, varmasti luomu ja lisäaineeton?

Aijai. Kyllä on tullut hymyiltyä viime päivinä, kun olen saanut oikein olan takaa kupsutella omalla pihallamme. Viime kesänä julmasti runnottu piha on nyt tasoitettu ja mullitettu ja eilen saimme uuden nurmikon istutettua. Etupihan kauniin sinisen kukan sain netin avulla tunnistettua Pikkutalvioksi ja pikkuhiljaa olen sitä siistinyt ja elvyttänyt uuteen kasvuun. Ehkä sekin kohta kukkii näin reippaasti, nyt nuppuja on vain harvakseltaan.
Sitten viime"näkemän" on pihaan istutettu myös uusia herukkapensaita, vadelmia, pensasmustikoita, keltainen luumupuu ja koristeeksi keijuangervoja. Ebaysta menin tilailemaan perennojen siemeniä ihan vain kuvien perusteella, vain huomatakseni sitten, ettei perennojen ja varsinkaan niiden valitsemieni kasvatus siemenestä asti olekaan ihan simppeli juttu... Nooh, onneksi ne eivät ihan omaisuuksia maksaneet, ei nimittäin ehkä riitä kärsivällisyys 1,5 vuoden idätyksiin, kylmähoitoihin sun muihin ihmeellisyyksiin. Laitetaan vaan niitä taimia mitä äidiltä saan ja muualta satun hankkimaan.

Voitte varmaan uskoa, miten tekisi mieli näyttää teillekin kuvia koko ajan kaunistuvasta pihastamme. Vaan kuinka ollakaan, kameramme on ollut rikki jo varmaan helmikuusta asti - ja me saamattomat laiskurit emme ole vieläkään tehneet asialle mitään. Nupun vauva-aikakin tallentuu vain muiden kameroille ja isin puhelimeen 5megapikselin epäselvinä otoksina. Ääh. Kohta on pakko ottaa uusi kamera asiakseni, eihän tästä bloggaamisestakaan tule ilman sitä oikein mitään. Tämänkin postauksen kaikki kuvat (pikkutalvio-kuvaa lukuunottamatta) tarjoaa we<3it.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti