tiistai 10. toukokuuta 2011

Baby joggereista

Viime syksynä ostamistamme lastenvaunuista on sadellut kyselyitä kommenttiboksiin ja sähköpostiini, enkä ole vielä saanut aikaiseksi vastata yhteenkään. Anteeksi. Toivottavasti seuraava plussat ja miinukset-lista vastaa kuitenkin niihin kysymyksiin joita vaunuista on herännyt.

Plussat:
 • Tosi näpsäkkä ulkonäkö. Tykkään vaunujen selkeästä muotoilusta ja kompaktista koosta. Vaunujen kanssa kärräillessä ei tunnu siltä kuin ohjailisi valtamerilaivaa vaikka kyydissä olisi molemmat lapset. Jotkut sisarusvaunut kun ovat minun makuuni aivan jättimäisiä...
 • Vaunukoppa on ihanan pieni ja turvallisen pesämäinen.
 • Adapterin avulla matkaan saa muunkin kuin Maxi Cosin autokopan. Tästä ei tosin ole vielä käyttökokemuksia, joten en kehu tätä ominaisuutta tämän enempää.
 • Käsijarru on käytössä paljon kivempi kuin perinteinen jalkajarru.
 • Vaunut kääntyilevät tosi näppärästi ja pienessäkin tilassa.
 • Molemmat lapset viihtyvät kyydissä hyvin, Puntti varsinkin silloin kun vaunukopan kuomu on alhaalla ja sen yli voi katsella äitiä ja isiä tai ihailla pikkusiskoa.
 • Kulkevat ihan hyvin myös lumessa, tosin pahimmilla säillä ei sen kummemmin edes yritetty lähteä ulos rämpimään.
 • Mahtuvat autossa pienempään tilaan kuin perinteiset yhden lapsen vaunut (meillä vertailukohteena Emmaljungat ja Emmat)
 • Luotan siihen, että kun pidämme vaunuja hyvin ja hellävaraisesti, saamme joskus myytyä ne poiskin vielä ihan hyvään hintaan.

Isi ja Puntti Porvoossa syksyllä, kun käytössä oli vasta vain ratasosa

Miinukset:
 • Vaunukoppa on tosiaan aika pieni, jännittelen vähän että kuinka pian meidän on hankittava toinen ratasosa kun Nuppu kasvaa liian isoksi köllimään kopassa.
 • Vaunujen iskunvaimennus on vähän turhankin hyvä. Varsinkin Nuppu nukahtaa paremmin kunnon "rytinään", joten näillä on päästävä joko soralle rullailemaan tai rynkytettävä puolelta toiselle, mikä voi olla aika väsyttävää. Tästä syystä Nupulla onkin veljensä vanhat Emmat pihalla univaunuina ja Baby joggerit toimivat meillä enemmän reissuvaunuina ja kauppareissuilla
 • No olihan ne ihan törkeän hintaiset.

Toivottavasti näistä oli apua ja anteeksi vielä kerran kaikille kyselijöille kun en ole saanut aikaiseksi vastata. Tämän postauksen kommenttiboksi on avoinna lisäkysymyksille, lupaan tästedes vastailla reippaammin.

2 kommenttia:

 1. Katos, mulla olikin jäänyt tämä kirjotus ihan huomaamatta. :) Nuo kuulostaa kyllä niin ihanteellisilta rattailta, että tekis mieli nuo hankkia, vaikka varaa ei oikeesti oliskaan. Ovat kyllä melko suolasen hintaset. Noissa ois kyllä plussaa tuo kaukaloadapteri. Meillä on toisena vaihtoehtona Phil & Tedsit (ylläri, niin kaikilla muillaki! :D) ja niihin ei saa jostain syystä Britaxin kaukaloa, joka meillä siis tietty jo on. Melkeen kaikki muut mallit käy. :/ Nämä olis vaan paljon kivemman näköset. Ja oon vakuuttunut Baby Joggerin laadusta, meillä on nyt City Elitet ja ne on ainakin ihan superhyvät.

  VastaaPoista
 2. Mulla on sulle vielä yks kysymys liittyen näihin rattaisiin! :D Pommitan nyt sua, kun en oo muita käyttäjiä löytänyt enkä pääse näitä mihinkään katsomaan, kun täälläpäin näitä ei oo missään myynnissä. Siis, pystyykö isompi lapsi nukkumaan silloin, kun käytössä on koppa ja sisaristuin? Saako sitä istuinta siis kallistettua, vai litistyykö jalat? Oon ihan superkiitollinen, jos viitsit vastata vielä tähänkin uteluun. :)

  VastaaPoista