tiistai 14. joulukuuta 2010

Memories...

Sain Tuulialta tällaisen pienen lapsuusmuistohaasteen. Kerrotaanpas siis nyt muutamaan kysymykseen vastaamalla hieman siitä millainen tämä äiti oli itse pienenä. :) Näinköhän vielä muistan kaiken...

1. Mitä vastasit pienenä kysymykseen - Mikä sinusta tulee isona?

En oikeasti muista haaveilleeni koskaan muusta kuin vaatesuunnittelijan ammatista. Sen olen todistettavasti kirjoittanut johonkin ystäväkirjaan 10-vuotiaana, tosin olen kirjoittanut siihen VAATESUUNNITTELIA. Onneksi opin joskus kirjoittamaankin sen ihan oikein ;)

2. Mitkä olivat sarjakuvien / piirrettyjen lemppareitasi?
Muistan tykänneeni aika monestakin, mm. HeMan, Turtlesit, Alfred J. Kwak, Matka maailman ympäri 80 päivässä. Muumitkin taisivat jossain vaiheessa olla aika pop, vaikka tänä päivänä minua ärsyttääkin suunnattomasti se, että niin monet lapsille ja jopa aikuisille suunnatut jutut ovat kuorrutettu jollain muumikuvalla - lakanoita, mukeja, lautasia, pyyhkeitä... Eiii, jotain muuta, kiitos,

3. Lempileikkejäsi?
Barbie-leikit olivat aina mieleen ja olimmekin niissä siskoni ja kavereideni kanssa hyvin hyvin luovia - siis tottakai alaraajaton Ken-nukke voi olla ompelukone, toisesta kädestä kun vaan veivaa niin hienoa tikkiä tulee. Pihapiirin isompien tyttöjen kanssa leikittiin hevosleikkejä ja isommalla porukalla (pihapiirissämme oli paljon lapsia) muistan ainakin meidän pelanneen tervapataa.

4. Parhaat synttärisi ja miksi?
Omista synttäreistä viis - ainakin koulujen alettua kun ne osuivat aina tylsästi hiihtolomalle, jolloin kaikki olivat jossain muualla - alapihan Laurin synttärit olivat aina ne kaikista parhaimmat ja hauskimmat! Muistan erityisesti Laurin naamiaissynttärit, joiden lopuksi hänen serkkunsa järjesti discon - pöytälamppua rämpyttämällä saatiin hieno discovalo ;D

5. Mistä urheilusta pidit / harrastit?

Alle kouluikäisenä ja ihan pienenä alakoululaisena en muista välittäneeni juurikaan mistään urheilusta. Oikeastaan inhosin hiihtokilpailuja, joihin mennessä jo tiesin tulevani viimeisenä maaliin. Olin pikkutyttönä vähän punkero ja opin vasta myöhemmin, miten ihanaa liikunta onkaan - ja sitten se veikin mennessään: voimistelin, suunnistin, juoksin, aerobiccasin, tanssin, harrastin cheerleadingia, olin yläkoulun liikuntapainotteisella luokalla, ohjasin itse voimistelua, liikuntaleikkikoulua ja sählykerhoa ja sain lukion jokaisesta liikunnankurssista kympin.

6. Ensimmäinen musiikki-idolisi?

Jos mietitään musiikkia, josta ihan oikeasti itse pidin (eikä sitä mitä isommat tytöt käskivät kuuntelemaan), kuuluu minun vastata tähän Arja Koriseva ja Meiju Suvas. Heitä kuunneltiin yhdessä pikkusiskon ja hänen parhaan ystävänsä kanssa. Seuraavana sakkiin pääsi Neon 2.

7. Paras joululahjasi / muu lahja, jonka olet saanut?

Ehkäpä ikimuistoisin syntymäpäivälahja jonka olen saanut, on toiselta papalta saamani Tähtiloiste-Barbie. Kävimme sen yhdessä ostamassa "Kokokselta" (tarkoitin sillä Sokosta), jonka kahvilassa oli silloin vielä mielettömän hieno värejä vaihtava valojuttu, jota aina ihastelin. Tuo Barbie oli ihana, sen mekossa olleet hopeiset tähdet loistivat pimeässä ja leikinkin sillä siksi usein pimeässä vaatehuoneessa. Luulen, että tuo Barbie on edelleen äidilläni tallessa jossain.

8. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et vielä ole tehnyt?

Ohoh, miten vaikea kysymys kaikkien näiden aika helppojen jälkeen. Tällä hetkellä minusta tuntuu, että voisin vastata tähän ei mitään. Ei se kuitenkaan oikeasti pidä paikkaansa. Sillä vaikka olenkin saanut jo kaikki isot asiat, joista olen haaveillut (rakkaus, koti, perhe, työ jne), keksin jatkuvasti uutta haaveiltavaa ja uusia unelmia. Maailmaa haluan tietenkin nähdä vielä paaaaljon lisää, käydä Kiinassa ja Japanissa, New Yorkissa... edistyä urallani, tehdä oman malliston omalla nimelläni... No joo, kyllähän näitä tulee kun alkaa oikein miettiä. Mutta ei siis mitään maailmaamullistavan ihmeellistä tai uutta.

Haaste tulisi antaa eteenpäin kymmeneen blogiin, mutta minä taidan nyt tällä kertaa jättää tämän haasteen ihan avoimeksi - osallistukoon ihan ken haluaa! Mukavahan näitä oli kirjoitella - ja olisi myös lukea! :)

Tähän olisi myös ilmeisesti pitänyt liittää myös jokin oma lapsuuskuva, mutta tältä uudehkolta läppäriltämme ei nyt löydy yhtäkään, enkä jaksa alkaa liitellä tähän hätään nyt skanneriakaan. Saa nähdä, jos jaksan joku päivä vielä lisätä tähän jonkun näpsäkän otoksen. Todennäköisesti en, mutta ainahan sitä saa tyhjiä lupailla - jos vaikka ihan huvikseen ;)

Nyt taas neulomisten ja siivouksien kimppuun. Sain eilen sen jääkaapin jynssättyä ja pikkuhiljaa olen putsaillut muutenkin keittiötä - kaappi kerrallaan. Jokaisen jo siivotun kaapin olen merkannut sitomalla ovenkahvaan punaisen silkkinauhan - se motivoi kummasti kun näkee silkkinauhojen vaan lisääntyvän. Ja muistaapahan tällainen haperopääkin sitten paremmin, että mitä on vielä jäljellä. Olen nimittäin tällä hetkellä niin hajamielinen (sitäkin tämä raskaus teettää, niin oli viime kerrallakin), että saattaisin helposti pestä ja järjestellä puhtaat kaapit vielä uudestaankin!

1 kommentti:

  1. Ihan semmosta vaan olisin kommentoinut, että se Popeda kyllä puuttuu tuolta listalta :D

    Muistan sen tähtiloiste-barbin, se oli niiiin hieno! Ja olin niiiiiiiiiiiiin kateellinen siitä :)

    VastaaPoista