perjantai 12. marraskuuta 2010

Sunnuntaiherkuttelua...

 
Posted by Picasa´
Pari viikkoa sitten olimme viikonlopun Mikkelissä vanhempieni luona ja saimme vihdoin varattua huvilan ensi syksyn Italian reissua varten. Siitä innostuneena, kun tulimme sunnuntaina kotiin, tempaisin kunnon kolmen ruokalajin aterian Italia-henkeen.

Alkuruoaksi silppusin salaatin, joka koostui jääsalaatista, herneenversoista, päärynästä, sinihomejuustosta, ilmakuivatusta kinkusta ja valkosipulilla maustetuista krutongeista, ja jonka kruunasimme Felixin aivan järjettömän hyvällä yrttibalsamico-kastikkeella. Nam. Niin kuin kollaasista ehkä huomaa, myös Puntille oli ihan oma alkusalaatti - kaikki samat maut kuin äidin ja isinkin lautasilla (miinus yrttibalsamico), vain hieman helpommin syötävässä muodossa. Ja ette ikinä arvaa mikä hupeni pikku-ukon lautaselta ensimmäisenä? No, luonnollisesti tietenkin valkosipulikrutongit! Hassu poika.

Pääruoaksi taas valmistin yhtä omista suosikeistani (eikä vähiten siksi, että tätä ruokaa laitoin kun ihkaensimmäisen kerran kokkasin miehelleni) - tomaattista kanapastaa. Pastan valmistus on todella simppeli homma. Ensin kuullotetaan öljyssä n. 10 cm pala ohuiksi renkaiksi silputtua purjoa. Sen jälkeen mukaan heitetään n. 300g maustamattomia kanasuikaleita. Kun kanat ovat kypsiä, lisätään joukkoon valmis (itse käytän aina Dolmion bolognesea) pastakastike. Annetaan porista jonkin aikaa. Lopuksi sekaan heitetään kuivattua oreganoa, valkosipulijauhetta ja parmesania oman maun mukaan. Pastahan on tietenkin tässä kastikkeen valmistuksen aikana kiehunut valmiiksi - ei siis muuta kuin pastat ja soosit lautaselle, vielä vähän lisää parmesania ja ei kun syömään.

Ja jälkkäriksi sitten jotain hyvää jäätelöä - meiltä löytyi pakastimesta jotain marja-valkosuklaajäätelöä, joka oli ihanan raikas lopetus kohtuullisen raskaan aterian päätteeksi. 

Tulipahan syötyä... Nyt taas tässä mietiskelen, että mitähän sitä nyt tulevana sunnuntaina kokkailisi kun on isänpäiväkin...?

2 kommenttia:

  1. Meidän isäntä ainakin arvostaa juhlaruokana kunnon pihviä! Nythän oli lahtelaismarketeissa tarjouksessa niin naudan ulko-kun sisäfileekin.

    VastaaPoista
  2. Biffi kyllä maistuu meilläkin... :) Tosin, en tiedä viitsinkö tällä kertaa laittaa sitä, kun olikohan se vasta viikko sitten kun tuli laitettua Sara la Fountainin ohjeella pihvejä pekonipyttipannun ja maustevoin kanssa... Vaikka se oli kyllä niin hyvää, että miestä tuskin haittaisi herkutella tuolla uudestaan ;D

    VastaaPoista