torstai 21. lokakuuta 2010

Uusi innostus!

Kaikkihan sen jo tietävät, että minä rakastan shoppailua - varsinkin netti-sellaista! Vuosien ajan olen aika ajoin käynyt eBayssa vain ihastelemassa ja ihmettelemässä, kunnes viime viikolla sain jostain yhtäkkisen innostuksen rekisteröityä ja alkaa ihan oikeasti itsekin huutamaan.

Toistaiseksi olen huudoistani hävinnyt jo aika monta kivaa juttua - mm. Marc Jacobsin Mary Jane-malliset tolppakorkokengät ja monet miehelle kaavaillut Abercrombien ja Tommy Hillfigerin paidat ja neuleet - ja voittanut vain kaksi, ei niin ihmeellistä pientä juttua. Mutta eBayssa onkin pidettävä pää kylmänä ja huudettava vain sen verran kuin oikeasti olisi valmis tavarasta maksamaan - tai sen verran että saaliistaan voi olla erityisen iloinen. Siksi annoin tolppakorkojen mennä kun hinta kipusi moniin kymppeihin (koska eihän minulla olisi niin huiman korkeille koroille tällä hetkellä edes tarvetta) ja miehen paidat myös heti kun paidan kokonaishinta postikuluineen alkoi lähennellä £30. Mies kun on niin tarkka vaatteidensa istuvuudesta, ei enempää viitsi maksaa vaatteesta, jota ei voi edes sovittaa.

Niin, toistaiseksi olen siis voittanut vain kaksi huutoa - uudet, superfeikit ugg-tyyliset harmaat töppöset postin/puidenhaku- ja roskienviemiskengiksi 7 punnalla ja hömppälukemiseksi Lauren Conradin L.A. Candy-kirjan vajaalla 4 punnalla. Töppöset saapuivat postissa eilen ja olivat juuri niin feikit ja höttöset kuin odotinkin, mutta juuri sopivat niille kaavailtuun tarkoitukseen - lämpimät ja helposti jalkaan sujahtavat. Kirjaa taas odottelen vielä saapuvaksi. Ensimmäinen testini eBayssa oli siis ihan positiivinen, vaikkei ostos niin kovin kummoinen ollutkaan. Niin paljon olen kuitenkin kuullut ikäviä juttuja huijarimyyjistä, että jo pelkkä tuotteen saapuminen kotipostiin (vieläpä näin nopeasti) oli minusta positiivinen ja jatkoa ajatellen kannustava juttu.

Aion siis todellakin jatkaa aarrejahtiani eBayn ihmeellisessä maailmassa - sieltä kun todellakin tuntuu löytyvän lähes kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä piparimuoteista vuokrattaviin lomahuviloihin ja luksuslaukkuihin. Vielä joku päivä nappaan sieltä jonkun ihan oikean aarteen!

Onko muilla hyviä/huonoja kokemuksia eBaysta? Mikä on ollut paras löytösi?

6 kommenttia:

 1. Ouh. Ebay, tuo kirottu ja loppumaton tavarameri. Itellä "hyviä" ja einiinhyviä kokemuksia. Paljonhan sieltä löytää kun jaksaa hakea, mut siihen jää KOUKKUUN! Pieni varoituksen sananen ;) Se vie aika paljon sitten aikaa, vielä enemmän rahaa, kenties luottokortin ja jostain saatat maksaakin ilman että saat rahalle vastinetta. Ne harmittaa, ja noi lakikoukerot ja asioiden ratkomiset oli aikamoista hepreaa, varsinkin englanniksi. Pari juttua ei koskaan selvinnyt ja jäin ilman tavaraa ja ilman rahojani. Ei auttanut kuin nieleskellä. Viikko sitten uskaltauduin pitkästä aikaa apajille, ja totesin että onneksi visa on kiinni ;) Huusin pojulle kuitenki takin. Sitä jännityksellä odottelemme.

  VastaaPoista
 2. Jep. Ajattelinkin juuri näistä syistä aloitella ihan varovasti ja tehdä vain suhteellisen pieniä- ja pienihintaisia - hankintoja. Ja käyttää maksuissa ainoastaan PayPalia, jonka kanssa nuo ikävämmät tapaukset on ilmeisesti (...?) helpompi hoitaa jos niitä sattuu eteen tulemaan.

  Toivottavasti pikku-ukkelin takki saapuu oikeaan osoitteeseen -ja on kiva! :)

  Ja kyllä - koukussa ollaan jo! :D

  VastaaPoista
 3. Mä shopailen ebayssä usein ja olen myös myynyt tavaraa siellä (h&m garden collectionin tuotteita, tiedän, olen trokari). Maksan ainoastaan paypalin kautta, ja ongelmia on tullut vain ostaessa saksan ebaystä. Kerran nimittäin kun ostin yhdet kengät sieltä, niin lähettivät ensin väärää kokoa ja sen jälkeen kaksi saman jalan kenkää! Eivät suostuneet palauttamaan rahoja ensin, mutta tehdessäni valituksen kuluttajansuojelulautakunnalle, palauttivat rahat. Eu:n alueelta ostettaessa kun kuluttajansuojalaki on voimassa. Kyseessä oli siis yritys,ei yksityishenkilö. Eniten ostan kenkiä, vaatteita ja kosmetiikkaa. Lapselle olen ostanut vauvojen laadukkaat Julbo aurinkolasit, joita ei kuitenkaan tullut käytettyä, sekä rattaisiin aurinkosuojan. Kaikki olen saanut reilusti suomen hintoja halvemmalla. Myös kirjoja tulee ostettua.

  VastaaPoista
 4. Maikko: Kiva kuulla, että sinulla on ollut noin hyviä kokemuksia. Itsekin olen tässä nyt alkanut puntaroimaan, että kokeilisinko minäkin myös tuota myyntipuolta - saisin sillä sitten rahoitettua vähän tuota ostopuoltakin ;). Se ei kai ole kovin vaikeaa?

  Mies muuten soitteli äsken ja kertoi myös kirjatilaukseni saapuneen postissa, joten tähän mennessä siis kaikki on sujunut hyvin :) Kivakiva!

  VastaaPoista
 5. Juu, eihän tuo myyminen vaikeaa ollut, ihmeen mutkattomasti sujui kaikki.

  VastaaPoista
 6. Itse olen myös yksi niistä jotka eivät ole uskaltautuneet astua ebay-maailmaan... Kerran jo kävin sivuilla ihmettelemässä, mutta jokin siinä touhussa tuntuu niin kovin monimutkaiselta. Tuo myyminen kiinnostaa eritoten, kun nurkissa lojuu tavaroita jotka ovat kirpparihintoja arvokkaampia.
  Pitää varmaan rohkaistua ja mennä nuuskimaan miten tuo homma toimii :)

  VastaaPoista