tiistai 26. lokakuuta 2010

Superarvonta: Puolen vuoden Pampersit!

Kuulkaas kaikki äidit isit, mummit ja kummit - kaikki te joiden lähipiirissä on vaippaikäisiä lapsukaisia! Nyt kannattaa olla valmiina osallistumaan arvontaan! Olen nimittäin saanut viestintätoimisto Hill&Knowltonin kautta arvottavaksi Pampersin tarjoaman huippupalkinnon - niinkuin otsikko jo kertookin, kokonaisen puolen vuoden Pampersit! Tarkoittaa siis kokonaista 30* vaippapakettia.
Pampersilta on nimittäin tullut markkinoille entistä ehompi - ja mikä parasta, entistä ohuempi Active Fit-vaippa - olette varmaan nähneet jo mainoksiakin. Vaipan ohuus tarkoittaa tietenkin miellyttävämpää ja kepeämpää oloa lapselle, ja ainakin tällaiselle pikku-ekoilijalle, jota kaatopaikoille kasaantuvat vaippavuoret ahdistavat, tuo vaipan pienempi materiaalimäärä edes pientä helpotusta. Siispä te, joille aikamoisen rahasummankin arvoinen määrä uusia Active Fitejä olisi tarpeellinen ja mieluisa juttu, voitte osallistua kisaan seuraavin säännöin:

1. Tavalliseen tapaan osallistumista varten on sinun kommentoitava tämän postauksen kommenttilaatikkoon siten, että jätät itsestäsi myös jonkinlaisen tunnisteen - tässä toimii joko Google-tunnus, sähköpostiosoite tai nimimerkki, jonka perään voin huudella, jos voitto sattuu kohdalle.

2. Kommentiksi ei tällä kertaa riitä pelkkä "Hep" tai "Osallistun", ehei, nyt vaaditaan osallistujiltakin jotain - nimittäin joku vaippoihin liittyvä muisto, mielipide, niksi -mikä vaan ajatus joka jollain tavalla liittyy vaippoihin. Ei tarvitse olla äiti tai isi voidakseen kommentoida tästä aiheesta, sillä kaikkihan me joskus olemme vaippapöksyinä pyörineet tai vaihtaneet vaikkapa kummilapsemme vaippaa. Kerro siis, jos esimerksiksi olet törmännyt hassuihin kommelluksiin vaippojen kanssa tai jos sinulla on vaikkapa tiukka mielipide aiheesta kestovaipat vs. "normi"vaipat. Mihin muuhun vaippaa voisi käyttää kuin sen varsinaiseen tarkoitukseen - oletko ehkä käyttänytkin niitä johonkin muuhun?

Meidän perheessämme ehkäpä hauskin (ja erään henkilön mielestä varmasti epämiellyttävin) vaippojen kanssa sattunut kommellus on se, kun mies kerran hassutellakseen päätti heittää veljeään Puntilta juuri riisutulla vaipalla - kukaanhan meistä ei arvannut millaiseksi vaipan sisältö nestettä imiessään menee, ja vaippa mossahti veliparkaan ja satoi ympäriinsä kuin pieninä lumihiutaleina. Niitä sitten siivoiltiin ja keräiltiin, ja hämmentyneinä naurettiin. No, eipä se kyllä oikeastaan näin kirjoitettuna niin hauskalta kuulostakaan, lähinnä ällöttävältä, mutta tulipahan kerrottua. ;D

3. Arvonta alkaa N-Y-T- Nyt! Osallistumisaika päättyy torstaina 4.11.klo 24.00, jonka jälkeen arvon kisan voittajan heti kun ehdin, todennäköisesti perjantai-iltana. Voittajan selvittyä, otan häneen yhteyttä tarkempien yhteystietojen saamiseksi, jotka toimitan sitten eteenpäin palkinnon toimittavalle taholle.Kaikille tasapuolisesti onnea arvontaan!

*Korjaus: Postauksen ensimmäiseen versioon oli lipsahtanut väärä pakettimäärä - puolen vuoden vaipat mahtuvat siis 30 pakettiin, eikä 60 kuten ensin virheellisesti ilmoitin. Pahoittelut!

28 kommenttia:

 1. Helei! Muistan, kun puin meijjän Lolli-fanille tuplana kestovaippaa päikkäreitä varten. Se booty oli muhkea! Lisäksi muistuu mieleen eräs öinen kohtaus nimellä "Sen vaipan riisuin hetkeä liian aikaisin". Olen vieläkin ymmälläni, miten tiukkaan voi maitokakan keltainen väri tarttua lastenhuoneen mattoon. Vaippoja voi Lolli-fanin esimerkin mukaan käyttää hattuna esim. kävelemään opettelun yhteydessä. Sovitaan, että voitan tän kisan, koska mulla olis oikeesti tarvetta palkinnolle. (Toisin kuin niille tsamppoille. Enhän minä tukkaani tunnetusti pese.) So long. Terkut mudelta.

  VastaaPoista
 2. Hauskinta on miehen yletön kiire vaihtaa vaipat mahdollisimman äkkiä, ettei vaan ehdi "plöröt" yllättää. Raukka traumatisoitui saatuaan kakkatykistä.. Minusta se oli vaan hauskaa. :D No joo, vaipathan on ihan selkeästi aikuisten keksintö aikuisille suojaamaan heitä ja huonekaluja - eihän ne lapset niitä tarvi.

  VastaaPoista
 3. Miehen mielestä parasta vaipoissa on se kuva, sillä saatiin raskaana ollessa ohjeeksi katsoa vaan että se omena/hattivatti/pensas on siinä etupuolella. Sangen hulvatonta, eli ei siis kauheasti mietitä vaippoja, käytetään vain ,)
  S

  VastaaPoista
 4. No minähän jaan tuon ihanaisen muiston ja tavallaan ottavana osapuolena, kun hinkkasin miehestäni teitin lapsukaisen pissoja poies :D

  Omiin muistoihin voisin lisätä viime viikkoisen kiire aamun, kun häthädässä lasta nostin sängystä ja kiirehdin hoitoon, kun käteni losahti johonkin märkään.... ruskeaan... haisevaan.... Ja kun katsoin lapsukaisen yöpuvun selkää ja näin sen noruvan ruskean vanan.. joka oli jo saavuttanut hiuksetkin..

  No voin kertoa.. Myöhästyttiin sekä hoidosta että töistä! Tuli tunne, että on syytä käydä suihkun kautta :D

  VastaaPoista
 5. Voisin heittää vinkkiä ilmoille :)
  Vinkki 1. Kun vaipan taittelee käytön jälkeen ja sulkee teipeillä, ei vaipparoskis ala heti haisemaan.
  Vinkki 2. Jos sinappikoneella on soosit vaipoissa, kannattaa vaippa riisua etupuolelta, nostaa vauvaa jaloista sen verran että saa käännettyä etuosan vauvan selän alle. Näin kakkanen peppu ei tahri alustaa.
  Onnea kaikille vaippajahtiin!

  VastaaPoista
 6. En tiedä pitäiskö osallistua vai ei, mutta osallistunpa nyt.
  Meillähän siis käytetään täysipäiväisesti kestovaippoja, mutta on tuolla (varsinkin nyt päikyn alottamisen jälkeen) varalla kertsejäkin. Aina ei vaan ehdi pestä pyykkiä pitkän päivän jälkeen, ja aamulla huomaakin, ettei niitä vaippoja olekaan tarpeeksi puhtaana.
  Suosittelen kestoja kaikille ja toivon ettei ihmiset olis niin ennakkoluuloisia niitä kohtaan.
  Hyvä vinkki, miten välttää nuo neljännen kommentoijan "sinappikakat niskaan asti", on kestovaippa! Kertaakaan ei oo tullu kestoista kakat selkäpuolelta yli (niissä on niin hyvät selkäkumpparit), mut kertsistä melkein aina (luonnollisesti siis vauva-aikana, kyläillessä kun oli kertsit käytössä pari päivää).
  Jos voitan ni aion lahjottaa osan vaipoista muualle, meillä tuskin tulee noin paljon käytetty. :)

  VastaaPoista
 7. mummy-to-be naureskelee miehensä ensimmäiselle vaipanvaihdolle.. kummityttönsä vaippaa vaihtoi; ensin sukkahousut pois ja vaippa pois kauhean taivastelun saattelemana. sitten kiroilun ja hikoilun jälkeen sai vaipan päälle ja sukkahousut jalkaan. puolen tunnin setti, onneksi kummityttönsä on leppoisa tapaus, eikä hermostunut... ensimmäisiä kysymyksiä positiivisen raskaustestin jälkeen oli, että eihän sille sitten laiteta sukkahousuja, kun vaippa varmaan pitää kuitenkin olla.. kai se ensi keväänä oppii :)

  VastaaPoista
 8. Vaippojen tarve on ikuinen (ainakin siltä tuntuu).
  Meillä nykyään usein neiti temppuilee vaipanvaihdon aikana alustalla niin paljon, että vaipanvaihto on aika taistelua, varsinkin jos on kakka kyseessä. Jos on molemmat kotona, niin tehdään usein tiimityönä, toinen pitelee neidin jalkoja aloillaan ja toinen siivoaa pyllyn. Yksin se on aika taistelua. Pari kertaa on täysi vaippa "potkittu" lattialle ja silloin on vaihtaja sadatellu ankarasti:-)

  VastaaPoista
 9. Se on kyllä niin totta, että vaipat on meitä aikuisia ja meidän siisteys intoilua varten!
  Meidän tyttö oli hoidossa ja sanottiin, että pidä vaan sitä likkaa ilman vaippaa jos kerran haluat! Isotäti oli saanut samoin tein pissat päälleen =) Siinä onkin syy, miksi vaippa useimmiten on kotona käytössä ja nykyään taitaa olla hoidossakin ;)

  VastaaPoista
 10. Vaippa on ihan kiva vauvalla, mutta ei aikuisella. Mutta siihenhän se vaipan elinkaari menee. Itse muistan esikoiseni aikaan 13v sitten, kuinka vaipat olivat kehityskelpoisia. Silloin tuli huteja enemmän ja ei ollut tosiaan kiva, kun lapsukainen oli yöllä tullut viereen ja yövaippa oli tursunnut pissaa niin täyteen, että oli omakin puoli patjasta ja selkä märkä herätessä. Nyt kun saan elää kaiken uudelleen 2010 ja olla pienen alle vuoden ikäisen äiti, voin kokemuksen syvällä vaippatuntemuksella sanoa, että kyllä meidän nykyään kelpaa. Vaipat ovat ohuita ja mukavia ja mikä parasta, huteja sattuu tosi harvoin. Vaikka yhtä paljon niitä tuntuu selkä väärän kaupasta kantavan kuin silloin 13v sitten...

  VastaaPoista
 11. OIjoijoi. Tää ois niiiiin kiva voittaa, kun perheessä on kaksi vaippaikäistä!
  Vinkkinä sellainen, että kannattaa laittaa vaipparoskikseen käytetty suodatinpussi kahvin puruineen. Imee hajut itseensä.

  VastaaPoista
 12. Me yritettiin kestoilla ensimmäisen kanssa, mutta se ei jotenkin toiminut... siitä saakka kertisvaipat ovat palvelleet hyvin. Tällä hetkellä housuvaipat ovat pop, muut 2v repii heti pois :)

  Tuulis

  tuulisini@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Heippa!

  Osallistun ehdottomasti, niin loistava palkinto!

  Mieheni oli ollut lasten kanssa, mutta ei koskaan ollut vaihtanut kenellekään vaippaa. Kun sitten meidän vauva kasvoi massussa, alkoi häntäkin kiinnostaa, mitä kaikkea siihen vauvan hoitoon kuuluu. Olimme kavereiden luona ja heidän vauvansa kakkasi. Mieheni halusi mennä katsomaan "toimenpidettä". Kun olimme kotimatkalla autossa, mieheni sanoi: "Arvaa mitä, oli kyllä aika ällöttävää. Ei Ari laittanut edes mitään hanskoja käteen, kun pesi vauvan pyllyn. Eikä se käyttänyt mitään harjaa, vaan pesi ihan vaan kädellä." Kyllä sain hyvät naurut! Eikä ole meilläkään käytetty kumihanskoja eikä harjaa. :)

  t. Heidi.M.K

  VastaaPoista
 14. En ollut koskaan ollut missään tekemisissä vaippojen kanssa ennen oman vauvan syntymää... vaipanvaihdon osaaminen oli jostain syystä sellainen asia mikä melkein eniten jännitti tulevassa vauvanhoidossa. Raskauden loppuvaiheissa nukuin öisin tosi huonosti, ja eräänä yönä talossa hiippaillessani päätin sitten kokeilla, miten vaippa oikein toimii. Avasin äitiyspakkauksen mukana tulleen vaippanäytepaketin ja tutkin vaippaa pitkään ja hartaasti. Taisinpa kaataa juomalasista vähän vettäkin siihen ja arvioida imukykyä. Aikani taiteiltuani tulin siihen tulokseen, että jo vain, nyt vaippa-asiat eivät enää niin huoleta, nyt ymmärrän miten se systeemi toimii! Vein käytetyn vaipan roskiin ja menin tyytyväisenä nukkumaan. :)

  VastaaPoista
 15. Esikoiseni oli käynyt jo jonkin aikaa potalla, mutten ollut varma, ymmärtääkö hän ihan, mistä on kyse. Lähdimme lyhyelle kävelylle vaipattoman tytön kanssa. Pian hän kuitenkin ilmoitti haluavansa takaisin kotiin. Syyksi hän ilmoitti haluavansa joko potalle tai vaipan. Silloin tiesin, että lapseni käsittää, mitä kuivaksi opettelu on.

  VastaaPoista
 16. Hep! Mukana arvonnassa!

  Tuorein kommellus liittyen vaippoihin:
  Olimme juuri muutaman viikon ikäisen kuopuksemme ja 3-vee esikoisen kanssa äitini luona yökylässä (kuopus ekaa kertaa) ja äiti antoi auliisti oman ison sänkynsä meidän nukuttavaksemme.

  Esikoiselle laitettiin varuiksi yövaippa, ettei tee pisuja vieraaseen sänkyyn ja kuopuksella oli toki vaippa myös. Noh, varmaan jo arvaatte miten kuitenkin kävi...

  Eka heräsin aamukuuden aikaan siihen, että esikoiselta on lirahtanut pisu vaipan ohi patjalle -- ei muuta kun esikoinen pisulle ja märkä yökkäri vaihtoon ja petarin päälle pyyhe kosteutta imemään.

  Kahdeksan aikaan kun heräsin kuopus kainalossani, oli hänelläkin vaippa falskannut ja pisua mummin patjalla.. Meni mummin petari sitten pesuun.

  Oli sitten muuten isi joka nämä yövaipat oli lapsille virittänyt ;)

  VastaaPoista
 17. Haluaa mukaan mahtis vaippa arvontaan. Ja just siks kun tykkään pamperseista kaikin puolin enemmän kuin esimerkiksi liberosta.

  VastaaPoista
 18. Tähän on ihan pakko osallistua!

  Tyttärelläni (8kk) oli jonkin aikaa sitten sellainen vaihe, että hän kakkasi vain noin kerran viikossa. Neuvolasta sanottiin, että ihan normaalia, ei hätää.

  Joo, ei siinä muuta sitten ollutkaan kuin se, että aloin olla vähän turhan tottunut siihen, että vaipoissa on vain pissaa.

  Yleensä nimittäin ihan sormella kokeilen, tuntuuko vaippa märältä. Nuo nykyiset vaipat tosiaan imevät tooodella paljon ja tuntuvat silti kuivilta, enkä halua ihan turhaan tuottaa valtavaa määrää vaipparoskaa. Mieluummin tarkistan vaihdon tarpeen näin.

  Tai no, nykyään kurkkaan silti vaippaan ensin. Tuli kerran nimittäin tökättyä sormi sinne KAKKAvaippaan (lahkeesta), kun olin vähän laiska availemaan vaippaa ja olin niin tottunut, ettei siellä kuitenkaan mitään ole... Niinpä! :D

  VastaaPoista
 19. Seuraava kämmi tai väärinymmärrys tapahtui omalle isälleni ku hän jäi lapsenvahdiksi tyttärenpojalleen (eli siskoni pojalle). Siskoni oli ohjeistanut, että jos Poika tekee kakan vaippaan niin isäni pudottaisi pökäleen pönttoon niin vaippa ei rupeisi haisemaan roskiksessa.
  Noh, siskoni töistä pääsyään menee hakemman Poikaa ja siinä kun isäni kertoo miten päivä on mennyt rupeaa hän ihmettelemään miten ei meinannut vaippa millään huuhtoutua vaan peräti turposi vaan turpoamistaan! Siskoni oli että oikeestikko yritit huuhdella koko vaipan vessapöntöstö alas???! Kyllä. Onneksi oli saanut noukittua sen pois ettei putket menneet tukkoon. Kaiken huipuksi meitä sisaruksia on viisi. Luulisi hänen nyt muutaman vaipan meille vaihtaneen :D Hyvät naurut saimme ja isämme on saanut tuosta kuulla muutaman kerran :)

  -Emma-

  VastaaPoista
 20. Lankomies (?) osallistuu emäntänsä pakottamana.

  Ja sovitaan sitte että ollaan sujut, kunhan Weksin vaippa läsähtää teitin isäntään :)

  VastaaPoista
 21. Tälläkin hetkellä on vaippoja käytössä, sillä poika on 1-v.
  Vanhin tytär on jo yli 20-v ja sinä aikana ne on muuttunut tosi paljon. Onneks parempaa suuntaa.

  Tytöt on meidän perheessä käyttänyt vaippoja nukella.
  Viime viikolla leikillään sanoin yhdelle, että laittaa itselle vaipan. Siitähän tuli hauskaa, kun toinen yrittää saada pienen vaipan itselle ja sehän ei sitten onnistunut....

  VastaaPoista
 22. Pakko osallistua ihan tuon kommenttiasian takia. Kaksi päivää sitten kaivoin pyykkejä koneesta ja kuinka ollakaan löysin joka vaatteesta valkoista möhnää. Mietin, että taitaa olla nenäliina. Ei sittenkään, niin paljon sitä möhnää oli. (Sanomattakin selvää, tummat pyykit!). Ja viimeisenä kaivoin sitten sen vaipan koneesta ulos. Oli tainnut jäädä johonkin vaatenippuun väliin tai kenties housujen sisään tai jotain muuta omituista. Voihan vaippa. Kaksi kierrosta kuivausrumpua niille, jotka sinne suinkin uskalsi laittaa. Tuli melkein puhdasta.

  VastaaPoista
 23. Heissan ja terveiset Belgiasta!

  Ihana vaippa-arvonta :)
  Itse en enää vaippoja tarvitse (heh, vaiko VIELÄ XD), koska muksuni ovat jo sen iän ohittaneet, mutta tulin kuukausi sitten neljättä kertaa tädiksi, kun siskoni sai suloisen Milla-esikoisensa :)
  Millan puolesta siis sanon; Osallistun!!!

  VastaaPoista
 24. Pakko osallistua tähän! Olemme olleet niin vaikutuksille alttiita :), että kun laitoksella oli Pamperseja käytössä, emme kotonakaan ole muihin halunneet vaihtaa. Muut merkit ovat lyhyinä kokeiluina tuntuneet ihan kummallisilta. Meidän neiti on sen verran säästeliäs, että aina vaippaa vaihdettaessa pissaa hoitoalustan pyyhkeelle..

  VastaaPoista
 25. Yksi hauska tapaus tapahtui pari viikkoa sitten, kun olin vaihtamassa vaippaa muutaman viikon ikäiselle vauvalle. Kerroin jotain asiaa keskittyneesti vaimolleni. Niin keskittyneesti, että repesin itsekin nauruun, kun huomasin, että olin pukenut vauvalle 3-vuotiaan isoveikan pikkarit.

  -Lantti

  VastaaPoista
 26. Mummin kultainen 3v. poika on oppinut jo kuivaksi niin ettei hänelle enään laiteta kuin yövaippa varalta, kotona hän käy yöllä yksin vessassa ja riisuu samalla vaipan pois. Aamulla on sitten polleaa ilmoittaa että "täällä ollaan nakkisillaan" :) 4vk. vanha pikkuveli taas vasta aloittelee vaipparumbaansa, joten tälle jos kelle pikkuperheelle toivoisi vaippavoittoa! Kyllä nämä nykyiset vaipat ovat kaikkineen mahtavia. Poikien äitiä on kääritty sideharsoon ja sen päälle irtomuovi. Meni aikaa ymmärtää edes sitä ettei vaippaa tarvitse tunnin välein olla vaihtamassa, saati ne pesuhommat ym. Joten riemulla otetaan vaippakyyti vastaan.

  VastaaPoista
 27. Hei, nyt tuolta äskeiseltä Anonyymiltä jäi kaikki tiedot palkintoa vastaanottamaan, joten olkaapa ystävälliset

  VastaaPoista
 28. Vaippojen vaihdon Vanha Viisas jakaa nyt neuvon:

  2-vuotiailta vaipat pois ja viimeistään silloin potalle opettelemaan. Nykyajan vaipat ovat "liian" hyviä, joten lapsi ei edes välttämättä tunne vaipan märkyyttä.

  Toista se oli ennen vanhaan, kun sideharsojen kanssa läträiltiin. Silloin lapset oppivat helpommin kuivaksi, kun olo oli märissä harsoissa niin epämiellyttävä.

  Herkkyyskausi on järkevää huomioida, sillä myöhemmin vaipattomuuten oppiminen voi olla moninkerroin hankalampaa.

  t. Bloginpitäjän mutsi

  VastaaPoista