keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Italy on my mind

Kärsin aivan järjettömästä matkakuumeesta. Jos vain mahdollisuus olisi, lähtisin vaikka tältä istumalta ennen kokemattomaan New Yorkiin (JFKn kentällä tupeksimista kun ei varsinaisesti voi sanoa New Yorkissa käymiseksi) tai tuttuun suosikkiini Lontooseen, joissa molemmissa tuntuu juuri äskettäin käyneen yksi jos toinenkin seuraamani bloggaaja. Ja haluaisin nimenomaan päästä reissuun lomalle, en työmatkalle. Lomalle, jolla saisin tehdä ihan mitä itse haluan - vaellella päämäärättömästi jos huvittaa tai tehoshoppailla oikein olan takaa.

Todellisuus kuitenkin on se, että eihän tästä nyt olla mihinkään lähdössä - enhän taitaisi saada enää edes lentää raskausviikkojen yhä vain lisääntyessä. Enkä oikeasti ehkä edes jaksaisi uuvuttavaa matkustamista. Siispä käytän matkakuume-energiani kaukaisemman haaveen pohtimiseen ja suunnitteluun. Nimittäin ensi syksyn Italian matkaan. 

Taidan olla lähdössä reissuun hyvin pitkälti syömään, sillä haaveilen jo nyt kaikista ihanista pizzoista, pastoista, risotoista ja muista, uusistakin, makuelämyksistä. Siitä asti, kun Hullu kokki Piemontessa-ohjelmassa Jyrki Sukula valmisti Vitello Tonnatoa (vasikkaa tonnikalakastikkeella), olen halunnut päästä maistamaan tuota herkkua. Ja mikäpä sen parempi paikka ensimmäiselle maistamiselle kuin ruoan oma kotimaa!

Toinen, mikä Italiassa luonnollisesti kiinnostaa on muoti ja shoppailu. Haaveilen ihanissa pikkuputiikeissa kiertelystä ja ihastelusta, tyylikkäiden italialaisten bongailusta ja etenkin kuulemani mukaan mahtavista outlet-myymälöistä. Häämatkalla Miamissa teimme miehen kanssa mahtavia löytöjä muun muassa Calvin Kleinin ja Bossin outlet-myymälöistä, samanlaista tuuria olisi kiva olla mukana vaikkapa Valdichianan tai The Mallin monissa outlet-myymälöissä.

 

On kyllä mahtavaa sitten vajaan vuoden päästä pääsen pitkästä aikaa tutustumaan itselle ihan täysin vieraaseen maahan. Haistelemaan uusia tuoksuja, maistelemaan herkullisia makuja, kuulemaan ihanaa ja itselle vierasta puheensorinaa ja ennen kaikkea näkemään kaikkea itselle uutta. Italia on varmasti sellainen maa, jossa moni on jo käynyt, joten jos lukijoilla on takataskussa kivoja vinkkejä matkaa varten, niitä otetaan ilolla vastaan. Niin, ja matkallehan olemme lähdössä sellaisella 11 hengen porukalla, josta kaksi on matkan koittaessa 2-vuotiaita taaperoita, kaksi alle 1-vuotiaita vauveleita ja loput aikuisia parikymppisestä veljestäni viisikymppiseen isääni, jonka eläkkeelle pääsyn juhliminen on matkan pääasiallinen tarkoitus.

Aikomuksenamme on majoittua vuokrahuvilassa todennäköisimmin jossain päin Toscanaa, joten jos niistä on kokemuksia, toivon erityisesti niistä kerrottavan! Enkä kyllä pahastu ollenkaan pienistä shoppailuvinkeistä!

2 kommenttia:

  1. Onko tästä kirjoituksesta tulkittavissa, että myös pyhä birma saa pikku kakkosen? Siskokset samanaikaiset :D

    VastaaPoista
  2. Voehan tuo olla vua voep olla olemattakii... ;)

    VastaaPoista