tiistai 12. lokakuuta 2010

Haastekuusta

Nyt kun reilu viikko on vierähtänyt henkilökohtaisen haastekuuni loppumisesta, on aika hieman katsoa taaksepäin ja kerätä koko juttu kasaan. Tässä ensin pieninä kollaaseina kaikki asut, jotka viime kuussa puin ja kuvasin:

Viikko 1:
Viikko 2:

Viikko 3:
Viikko 4:
Viikko 5:


Itse olen ihan tyytyväinen jo siihen, että toteutin haasteeni ihan loppuun saakka, vaikka jossain vaiheessa jatkuvasti pienenevä vaatevalikoima alkoikin kovasti ahdistamaan. Tyytyväinen olen myös siihen, että taisinpa sitä viimeiselläkin haasteviikolla näyttää ihan ihmiseltä ja vieläpä omalta itseltäni, vaikkeivät asut enää niin kovin tuoreilta tai innostavilta tuntuneetkaan.

Mukavaa haasteen aikana oli se, että "löysin" kaapeistani monta vanhaa suosikkia, jotka joistain aivan täysin vääristä syistä olivat jääneet käyttämättä. Kun vaate oli jossain vaiheessa pakko ottaa käyttöön, pystyi huomaamaan, että hei, tämähän olikin ihan kiva! Ja, että ahaa, tällä tavalla puettuna se voikin näyttää taas ihan uudelta ja piristävältä. Tosin, jossain vaiheessa ärsytti suuresti se, että löysin jonkun vanhan suosikin, joka olisi näyttänyt mahtavalta yhdistettynä johonkin toiseen vaatteeseen, jota en taas sitten voinut ottaa käyttöön uudestaan kun olin ehtinyt sen jo aiemmassa asussa käyttää. Hmph. No mutta jäipähän ehkä mieleen kivoja yhdistelmiä, joita käyttää sitten joskus myöhemmin.

Eräs asia, jonka haastekuuni todellakin vahvisti, on vaatekaappini monotonisuus ja yksitoikkoisuus. Kaappini on selkeästi täynnä helppoa käyttövaatetta, mukavia tunikoita, harmaata neuletta ja niin edelleen. Poissaolollaan loistavatkin sitten ne siistimmät vaatteet, jotka toisivat uskottavuutta omaan työlookiin ja joita hieman asustamalla saisi muokattua juhliin ja iltamenoihin. Kaapista puuttuvat myös sellaiset todelliset klassikot, joiden voisi varmuudella sanoa pysyvän käytössä vielä vuosia.

Ehkä nyt onkin aika yrittää jälleen kerran pyristellä pois omalta mukavuusalueeltaan ja miettiä vaaterekkejä kaupoissa penkoessaan kahteen kertaan, että tarvitsenko oikeasti taas yhden trikootunikan tai harmaan neuleen... vai olisiko fiksumpaa laittaa molempiin kuluva raha vaikkapa laadukkaaseen silkkipaitaan tai särmään jakkuun?

En voi sanoa, että olisin tyylillisesti erityisen ylpeä haastekuuni tuloksista. Voin myöntää, että aika pian luovuus lakkasi kukkimasta ja haasteesta tuli lähinnä suorittamista ja asujen väkisin yhdistelyä - jossain vaiheessa mätkin vaatteita yhteen kuin palapeliä - no tuo voisi sopia tuohon ja tuo tuohon - sen kummemmin inspiroitumatta tai innostumatta mistään. Tuli eteen myös sellainen vaihe, että vähän jo hävetti postata päivän asuaan - en halunnut näyttää kuinka jälleen kerran pukeuduin tylsään ja innottomaan asuun, jossa en itsekään oikein viihtynyt. Oman vaatekaapin onneton tila hävetti sekin, olin todellakin ollut sokea sille kuinka täyteen olen sen tunkenut turhanpäiväisiä rättejä, joiden hinnalla olisi jo kummasti koonnut pienempää, mutta ehkä laadukkaampaa ja klassisempaa, oikeasti käyttökelpoista kaappia.

No, sen enempää itseäni tai kaappiani enää parjaamatta, oli haastekuussani tietenkin myös niitä hyviä hetkiä ja kivoja asuja. Omia suosikkiasujani nyt tästä kollaasista poimittuina olivat päiville 1, 10, 19, 27 ja 33 osuneet asut. Mistä sinä pidit eniten?

Osallistuiko lukijoistani muuten kukaan Kuuden vaatteen haasteeseen, josta tämä oma kokeiluni sai kimmokkeensa? Vai oliko teilläkin kenties joku oma tapanne toteuttaa samaa tai jotain ihan eri haastetta? Mielenkiinnolla kuulisin myös teidän havaintojanne ja kommenttejanne oman haasteeni suorittamisesta.

6 kommenttia:

 1. Hyvinhän sä suoriduit, kun ajattelee että sulla on vielä vauvamaha hankaloittamassa tilannetta. Ja sulla näyttää olevan aika selkeä, yhtenäinen tyyli.
  Onko sitä ikinä kukaan tyytyväinen omaan vaatekaappiinsa, ei ainakaan joka päivä? Minua kiukuttaa omissa vaatteissani niiden riemunkirjavuus niin väreissä, kuoseissa kuin matskuissakin, mutta toisaalta taas olen tyytyväinen siitä, että moni juttu tulee pysyvästi jäädäkseen. Ja kyllä, 90% vaatteistani näyttää kaikessa sekalaisuudessaan minulta :)
  Ja sen olen huomannut, että yksi erikoisempi korvaa monta perusvaatetta. Ihan eri fiilis.
  Mun suosikit sun vaatteista vois olla vaikka 8.,11.,13., ja 25.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Heidi! :)
  Eipä sitä varmaan kukaan koskaan olekaan täysin tyytyväinen omaan vaatekaappinsa, itsellä se ainakin tuntuu olevan jatkuvasti pienessä käymistilassa. On päiviä jolloin se on ihan ookoo, sopii juuri minulle ja pystyy tarjoamaan tilanteeseen sopivaa puettavaa ja sitten taas sellaisia, joina sieltä ei löydä mitään inspiroivaa päällepuettavaa tai mitään sopivaa johonkin tiettyyn tilaisuuteen - ne ovat niitä päiviä jolloin kaipaisin tuota sinun kaappiesi riemunkirjavuutta! :)

  Hauskaa miten erilaiset suosikit meillä on!

  VastaaPoista
 3. Paras kuva edelleen numppa 19 missä se masu pilkistelee :) Niin symppiskuva :)

  VastaaPoista
 4. Kaima diggailee päivien 1, 4, 9, 10, 17 ja 26 lookeista.. Tosi jännää, et toi raita ja ruutu viehättää.. :D

  VastaaPoista
 5. Hitaasti heränneinä Porvoon suunnalta katseltiin, että musta rulaa eli asut kuvissa 2 ja 8 ja tietty Porvoon asu (13) ovat hineimmät :)

  VastaaPoista