perjantai 3. syyskuuta 2010

Unelmien vaatekaapin rakentelua...

En varmastikaan ole ainoa tyttö, joka jatkuvasti tuumailee mahdollisia vaatehankintojaan ja suunnittelee sitä täydellistä vaatekaappiaan. Omalta kohdaltani olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä houkuttelevammalta tuntuisi alkaa rakennella omaa unelmavaatekaappia klassisten ja ajattomien vaihtoehtojen avulla. Naistenlehdissä on aika ajoin juttuja vaatekaapin peruspilareista, joita lukiessa olen aina huomannut ettei kaapissani ole lähes mitään, mitä siellä ainakaan näiden lehtien mukaan kuuluisi olla. Aikuistunut minä kaipaa tähän muutosta.

Mitä sitten toivoisin omaan unelmavaatekaappiini? 

Ensinnäkin olen huomannut pikkuhiljaa kasvavani ulos halvoista ja nopeasti hohtonsa menettävistä trendiasusteista. Kadun jo nyt Lontoosta ostamiani kuutta vyötä, sillä tiedän niiden olevan viimeistään vuoden päästä käyttökelvottomia. Eiväthän ne kalliita olleet, mutta ei ole kiva sitten joskus työntää niitä kaatopaikkaa kuormittamaan, kun olisin voinut hankkia jotain järkevämpääkin. Esimerkiksi kunnollisen mustan tai ruskean nahkavyön. Sellaisen, joka kestäisi aikaa ja vanhenisi kauniisti.

Myös huivini ovat kaikki sellaisia, jotka mieluusti vaihtaisin pariin kauniiseen silkki- ja villahuiviin. Enhän edes käytä huiveja kovinkaan paljon, joten miksi varastoisin jotain käyttökelvottomia rättejä kun voisin hankkia jotain kaunista, jota oikeasti haluaisinkin käyttää.

Neuleet. Ei enää ikinä keinokuituja! Olen elänyt aikaa, jolloin olin neuroottisen tarkka siitä, ettei neuleideni pesulapuissa lukenut samaan sanoja acrylic, acetate, triacetate, polyester jne (tiedättehän, nuo viheliäiset keinokuidut). Jossain vaiheessa tuo kuitenkin unohtui, ja kaappi on täyttynyt nyppyisistä, vanuttuneista ja muuten vaan muotonsa ja näkönsä menettäneistä keinokuitupaidoista. No more! Tästä lähin en niitä enää kelpuuta.

Valkoinen t-paita. Laadukas sellainen. Sellainen, joka ei heti muutaman pesun jälkeen alene aluspaidan asemaan, vaan pelastaa asun kuin asun tyylikkäällä eleettömyydellään. Tämän aion hankkia sitten, kun vartalo on taas normimitoissa. Venytellään nyt raskausaikana vanhat lumput loppuun.

Ruskea käsilaukku. Mustan kohdalla voin sanoa jo löytäneeni hyvän, minua vielä vuosia tästä eteenpäin palvelevan yksilön, mutta välillä olisi käyttöä myös ruskealle. Mulberryn Alexaa kävin Lontoossa silittelemässä kerran jos toisenkin, sitä kuitenkaan vielä hankkimatta. Pidän kyllä mallista aivan hillittömästi, mutta jotenkin ajatus melkein joka toiselta löytyvästä it-bagistä tuntuu vähän vastenmieliseltä. Massavaate on jotenkin ihan eri asia kuin asuste, jolla kuitenkin yleensä haetaan asuun jotain erilaista ja uniikkia. Sen oikean ruskean nahkalaukun etsintä siis jatkuu. Niinkuin myös Alexasta haaveilu, sillä eihän se syyttä ole massojen suosikki, on se vaan niin kaunis.


Nahkasaappaat. Voitteko uskoa, etten omista yksiäkään kunnollisia (no en kyllä huonojakaan sen pahemmin) nahkasaappaita? No, mitä nyt tuossa olette ehtineet lukea, niin ei varmasti ole vaikeaa. Olen melkeinpä joka talvi ostanut jotkin ostohetkellä kyllä kivannäköiset tekonahkaiset saapikkaat, jotka sitten kevään tullessa ovatkin olleet täydellisessä kaatopaikkakunnossa. Järkevää? No ei todellakaan. Täksi talveksi, joka jokatapauksessa tulee hyvin pitkälti vietettyä kotona lapsen/lasten kanssa en ehkä kaikista kipeimmin niitä vielä tarvitse, mutta kunnolliset nahkasaappaat ovat ehdottomasti tulevaisuuden hankintalistalla.

Jatkan varmasti vielä myöhemminkin tätä haavekaapin kuvitteellista rakentelua, mutta kysynpä tähän väliin, että: Mitä sinun vaatekaapistasi puuttuu?

5 kommenttia:

 1. Tuo Alexa on kyllä kaunis. <3
  Itse haaveilen hyvistä ja pitkäikäisistä nahkanilkkureista syksyksi (mustat nahkasaappaat kaapista löytyy, mutta vaativat hieman suutarin käsittelyä). Lisäksi haluaisin villaisen (tai ainakin suurimmaksi osaksi), harmaan, paksun, pitkähkön neuletakin.
  Vanhoilla takeilla pärjään, vaikka olishan joku laadukkaampi merkki ihan kiva, mutta sitä oikeaa metsästäessä pärjään kyllä noilla kirppisversioilla.

  VastaaPoista
 2. Hyödyllisiä pohdintoja! Mulla on etsinnässä täydellinen eli riittävän suuri ja kestävä ruskea laukku. Myöskään oikeaa pikkumustaa en omista, jotenkin kaappiin vain on kertynyt kaikenlaisia kirjavia mekkoja. Kunnolla istuvaa mustaa jakkua olen myös etsinyt jo vuosikausia ja lopulta päättänyt kestää siihen asti, että on varaa teettää sellainen.

  VastaaPoista
 3. Magia: Se on. Täydellinen <3 Nuo kaikki mainitsemasi olisi kyllä aika hyviä lisiä omaankin kaappiini, varsinkin laadukas villakangastakki tulisi tarpeeseen.

  Katarimaria: Sama juttu! Tai no, kaapissa on kyllä yksi satiininen pikkumusta, mutta sekään ei istu ihan kaikkiin tilaisuuksiin, joihin hyvän pikkumustan mielestäni pitäisi taipua. Jakun teettäminen kuulostaa kyllä fiksulta valinnalta, kunhan vaan löytää asiansa osaavan tekijän. :)

  VastaaPoista
 4. Myös mä olen alkanut suunnittelemaan muutosta omaan vaatekaappiini. Siis että pitäisi hankkia muutamia laadukkaita vaatteita, kuten just näitä jo mainittuja, eli mikkumusta, musta jakku, valkoinen kauluspaita... Laadukkaat vaatteet kestää käytössä paljon kauemmin, niin ovat mun mielestä järkevä ostos, vaikka hintaa onkin enemmän kuin niissä, mitä yleensä ostan :)

  VastaaPoista
 5. Luonnonlapsi: Niinpä. Loppujen lopuksi se tulee varmasti jopa edullisemmaksi ostaa laadukas tuote - onhan se eri asia maksaa 200€ paidasta, joka kestää vaikka loppuiän kuin 20€ toisesta, joka kestää maksimissaan sen 20 pesua.

  VastaaPoista