perjantai 17. syyskuuta 2010

Puntti pukee...

Mitä pukee (no ei tietenkään pue itse vielä!) Puntti, kun lähdemme koko perheen voimin kaupungille, ulos syömään, kyläilemään jne? No, ainakin eilen nämä:
Tekonahkis ja farkut H&M, kengät Superfit

Olen itse niitä äitejä, jotka jo pienestä pitäen haluavat opettaa lapsilleen, että erilaisia tilaisuuksia varten on olemassa erilaiset vaatteet. Pihaleikkeihin kuuluvat käytännölliset pihapuvut, kurasäällä temmelletään kuriksissa ja juhlaan ja ihmisten ilmoille mietitään sitten enemmän sitä miltä näyttää. Toki lastenvaatteissa mukavuus on silloinkin tärkeää, enkä halua ahdistaa pientä poikaani esimerkiksi virittelemällä juhliin kravatteja sun muita häiritseviä härpäkkeitä, mutta siisti täytyy olla.

Silti jostain kumman syystä tuntuu välillä siltä, kuin ulkopuoliset pitäisivät täysin höhlänä, kun olen pukenut tämänikäisen pojan "liian hienosti", aivan kuin pitäisin häntä nukkenani. Silloin tekisi mieleni huomauttaa, että olet varmaan itsekin miettinyt mitä yllesi tänään puet, miksei lapsikin saisi näyttää kivalle? Varsinkin kun kaupat ovat nykyään pullollaan sekä mukavia että söpöjä ja trendikkäitä vaatteita, en ymmärrä. Jos lapsella on vaatteissa hyvä olla, kuinka hän kärsii siitä että on samalla siisti/kaunis/trendikäs? 

Varmasti aiheeseen on olemassa mielipiteitä, jotka ovat täysin yhtä oikeita ja päteviä, mutta minä ajattelen näin. Mitä ajatuksia teillä on lasten vaatteista ja pukeutumisesta?

7 kommenttia:

 1. Kyllä mä olen samaa mieltä, että lapsen voi pukea eri tilaisuuksiin eri tavalla. Siis just että pihalla on käytännölliset vaatteet, kuravaatteet jne. Ja juhliin ja kylään on omat hienommat vaatteensa. Näin meillä oli kotonakin kun olimme lapsia. Ja jos joskus itse saan lapsia niin tekisin samoin :)

  Ainut, mitä en oikein ymmärrä, on pienten tyttöjen pukeminen aikuismaisiin ja ns."seksikkäisiin" vaatteisiin. Se ei mun mielestä ole kaunista tai edes millään tavalla söpöä..

  VastaaPoista
 2. Olen kyllä ihan samaa mieltä tuosta viimeisestä kommentistasi. Onneksi viime aikoina ei ehkä kuitenkaan ole ollut niin villiä kuin ehkä muutama vuosi sitten, kun pikkutyttöjä saattoi nähdä aivan vääriä mielikuvia herättävissä miniminimekoissa - ja hameissa ja paljastavissa topeissa.

  Itse suunnittelijana tunnen kyllä vastuuni näissä asioissa ja sen voin sanoa, että minun näpeistäni ei pikkutytöille synny kyllä yhtäkään seksikästä vaatetta. Söpöä vaaleanpunaista höttöä ja reipasta raikkautta senkin edestä! ;)

  VastaaPoista
 3. Olen ihan samaa mieltä, ja omakin poikani on puettu juhliin aina hyvin, tyyliin kauluspaita, sammarit tai farkut ja kerran oli mirrikin kaulassa. Muiden lasten äidit katsovat välillä kieroon, heillä kun lapsilla on juhlissakin trikoot ja t-paita. Olen itse ollut lapsena aina juhlissa hyvin puettu, ja se on yksi syy miksi haluan omankin lapseni hyvin pukea tilanteen vaatimalla tavalla. Mutta eivät kaikki aikuisetkaan pukeudu siististi juhliin,eivätkä tietty sitten lapsiaankaan pue. Nyt olen koittanut etsiä villakangastakkia pojalle juhlia varten. Uudet ovat hävyttömissä hinnoissa eikä hyvää käytettyä ole vielä tullut vastaan.

  VastaaPoista
 4. Tuo Puntin takki on ylisöpö :) Justiinsa tuota hennesillä tihrustin ja ihailin uudelle kummipojalle, mutta kaveri on vielä liian pieni tuohon takkiin.

  Myös poikien vaatteet kyllä mun mielestä aikuistuvat liian nopeasti. Meillä on itketty monet itkut ko ei riitä hauskoissa puseroissa jne koot. Kaveri on vielä niin pieni ja lastenmaailmassa, mutta jostain kumman syystä hujahtanut pituutta niin paljon ja nopeasti että teinari ikäisten kokoja joudutaan jo ostamaan.

  VastaaPoista
 5. Maikko: Meillä kävi kivasti ja löydettiin Puntille siistimpi talvitakki Lontoosta, kun bongattiin Mothercaresta ihana pikku duffeli! Sillä kyllä kelpaa tepastella kaupungilla :) Toivottavasti tekin löydätte etsimänne - ja sopivaan hintaan.:)

  Maippi: No eikö ookin! :) Poikien vaatteet on kyllä hankalia, suunnittelijallekin. Toisaalta sisäänostajat haluavat tosi jätkämäisiä juttuja, mutta samalla ei saa olla liian aikuista tai pelottavia printtejä, pitäis olla autojuttuja ja eläimiä, mutta nekään ei saa olla liian nössöjä tai liian rajuja. Yritä siinä sitten tasapainoilla. Ja sekin tietty hankaloittaa kun suunnittelee kokoryhmälle 90cm-130cm. Siihen kun mahtuu poikia vähän yli vuoden vanhasta n. 10-vuotiaaseen, niin on aika hankala miellyttää molempia (tai ehkä ennemmin, molempien äitejä/isiä)... mutta yritetään :)

  VastaaPoista
 6. Ihanaa että joku muukin pukee lapsensa muihinkin kuin "käytännöllisiin" vaatteisiin. Itsekkin tunnen ihmetteleviä katseita kun pikku neiti ei liiku kotia pidemmälle trikoissa ja teepparissa. Jostain syystä meillä on kääntynyt asiat niin päin että on ihanaa valita tytölle vaatteita mutta tuskaista itselleni :D

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Aika sama täällä! Varsinkin aamuisin kiireessä on paljon helpompaa valita Puntin vetimet kuin tuskailla oman kaapin äärellä, että mitkähän rytkyt sitä tänään pukisi. :)

  VastaaPoista