sunnuntai 29. elokuuta 2010

Puhdistus

Ei, en ole mennyt lukemaan Sofi Oksasen menestysromaania, vaikka aionkin kyllä jossain vaiheessa kunhan ehdin. Lukemisen sijaan olen tänä iltana järjestänyt oikean suurraivauksen vaatekaapeissani.

Aloitin raivauksen kunnon shokkihoidolla läväyttämällä kaikki yläkerrasta löytyvät vaatteeni, kenkäni ja asusteeni (tarkoittaa siis lähes kaikkia muita vaatteita kuin päällysvaatteita ja noin puolta omistamastani kenkämäärästä) yhteen läjään sängyn päälle. Ei hyväntähden, mikä keko! Tarvitseeko yksi ihminen oikeasti tällaisen määrän tekstiiliä? Don't think so.
Posted by Picasa
Hetken ihmettelyn ja taivastelun jälkeen kaivoin esille suuret kangaskassini, joissa minulla on tapana säilyttää talvisin kesävaatteita ja kesäisin taas talvitamineita. Niihin sitten aloin kylmästi mätkiä niitä vaatteita, joita tällä hetkellä ei tee yhtään mieli käyttää, kesävaatteita ja niitä, jotka iloisesti ovat alkaneet kinnata vatsan kohdalta. En kuvannut kasseihin päätynyttä kenkä- ja vaatemäärää, mutta kuvaukseksi riittänee se, että niitä tuli noin kolmen ison Ikea-kassillisen verran. Aika paljon siis. Loput vaatteista järjestin tavalliseen tapaani supersiististi takaisin vaatekaappeihini, mutta yhdellä pienellä muutoksella, jota en ole aikaisemmin kokeillut.

Järjestin nimittäin yhteen vaatekaapeistani vain viisi valmista asukokonaisuutta, jotka aion pukea töihin ensi viikolla. Siellä nököttää nyt siisteissä nipuissa alusvaatteista kenkiin asti valitut kokonaisuudet, jotka on helppo kiireessä kiskaista niskaan ja lähteä menemään. Saman järjestelyn aion tehdä myös ensi sunnuntaina.

Ja tässä tuleekin se juttu: keksin nimittäin tästä itselleni korvaavan haasteen sen kuuden vaatteen haasteen sijaan. Päädyin nimittäin pähkäilyissäni siihen, että on paljon mukavampi käyttää kaikkia vaatteitani nyt kun ne vielä ainakin jotenkuten mahtuvat päälleni, kun parin kuukauden päästä joudun jokatapauksessa kärvistelemään vain muutaman vaihtoehdon kanssa. Haasteeni on siis se, että tämän viikon asut käytettyäni, ne joutuvat kaapin perälle ja seuraavan viikon asut on koostettava niistä, jotka nyt jäivät odottelemaan toisiin kaappeihini. Tällä tavalla ne harvemmin käyttämäni vaatteet pääsevät käyttöön ja asuja tulee myös mietittyä vähän enemmän kun niille ottaa ihan erikseen aikaa sunnuntaisin. Ei tarvitse joka aamu hätäpäissään vetää niitä samoja kuteita kuin aina muinakin aamuina.


tästä kaapista valitaan sitten ensi viikon vaatteet
Kätevää? Minusta ainakin. Ehkä tässä ei ole niin paljon todellista haastetta kuin siinä kuuden vaatteen superhaasteessa, mutta minusta tämä on kiva juttu ja fyysisen tilani vuoksi annan ainakin itse itselleni anteeksi, etten nyt itsekkäistä syistä lähdekään mukaan sinänsä ihan hienoon haasteeseen. Teenpähän kuitenkin jotain.

Ja ai että tuli hyvä mieli kun sain järjestettyä kaapeista kaiken turhan pois. Vielä kun joku ilta saisi sen verran aikaiseksi, että kävisi vielä ne tänään täytetyt kassit läpi ja järjestelisi nekin kunnolla - olisi sitten kivempi joskus kaivella sieltä taas vaatteet takaisin käyttöön kun ne olisivat siistejä, ehjiä ja puhtaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti