perjantai 27. elokuuta 2010

Lontoon terveiset

Mattimyöhäisenä ajattelin tässä vielä viikko matkan jälkeen laittaa vähän Lontoosta räpsittyjä kuvia . No, eikös se ole parempi myöhään kuin ei milloinkaan? Koska reissu painottui hyvin pitkälti (=kokonaan) vaatekaupoissa pyörimiseen, tyylibongailuun ja shoppailuun on kuvasaldokin sen mukainen. Siispä, tässä ensi alkuun:

Window shopping on Oxford Street:

Bongailin myös paljon kivoja lastenvaatteita, osan kelpuuttaisin omassa koossani erittäin mielelläni omaankin kaappiini!

Tällä Lontoon reissulla teimme myös uuden erittäin hyvän löydön - nimittäin Westfield Shopping Centerin. Aivan Shepherd's Bush tubeaseman kyljessä sijaitsevassa valtavassa ostoskeskuksessa on lähes 300 eri liikettä, joista moni on samoja jotka löytyvät myös Oxford Streetiltä. Joukossa on kuitenkin myös liikkeitä, joita muualta Lontoosta ei löydykään, mm. yksi mieheni suosikeista -  Hollister.

Ainakin itse koen shoppailun mukavammaksi usein suurissa ostoskeskuksissa, joissa kaikki on kätevästi saman katon alla, eikä WCtä tai välipalaa täydy kaukaa hakea niiden tarpeen yllättäessä. Westfieldissä oli mukavaa vielä se, että päivän shoppailut tehtyämme (siinä yhdeksän aikaan illalla) löytyi keskuksesta kompaktisti samaan rykelmään iskettynä noin 30 eri ravintolaa joista valita mieluinen sudennälkää taltuttamaan. Ja ravintolat eivät muuten amerikkalaisten ostoskeskusten tyyliin olleet mitään mäkkäriä tms. ketjuravintoloita, vaan ihan kunnollisia viihtyisiä ruokaravintoloita. Itse päädyimme italialaiseen Ciao Baby Cucinaan, vaikka tarjolla olisi ollut myös vaikkapa Jamie Oliverin Jamie's Italian. Täytyy kokeilla sitä sitten joskus seuraavalla kerralla, sillä tämä ei varmasti jäänyt viimeiseksi kerraksi tuolla "ostarilla".

Tässä siis vähän kuvatodisteita Westfieldissä käynnistä:

Matkan ajaksi valitsemamme hotelli ei ollut kehuttavan hyvä valinta raskaanaolevalle, painavia laukkuja kantavalle, väsyneelle ja raihnaiselle matkustajalle. Sijainti oli kyllä ihanteellinen, sillä Mermaid Suites Hotel sijaitsee aivan kulman takana (siis kirjaimellisesti, tämä ei ole kielikuva) Oxford Streetiltä, Bond Streetiltä kääntyvällä sivukadulla nimeltä Blenheim Street. Bond Streetin tubeasemalta pääsee siis hotellille kävellen alle 5 minuutissa ja shoppailemaan minuutissa hotellin ovelta lähtiessä.

Väsyneelle shoppailijalle ei vain ole ihanteellista se, että hotellin huoneet ovat neljässä kerroksessa, joita yhdistävät ainoastaan erittäin kapeat portaikot eikä hissistä ole tietoakaan. Väsymystä ja kipeää selkää eivät myöskään hellineet sängyn jousitukset, jotka iloisesti puskivat patjasta läpi selkää tökkien. Olisi ollut myös ihan hauska katsella illalla tvtä, kun kerran Brittilässäkin oli BB parhaillaan menossa, mutta jotenkin tuo mustavalkotv:n töllöttely ei näin 2010-luvulla houkuttele, edes nostalgiamielessä.

Jokatapauksessa selvisimme hengissä tuostakin kokemuksesta ja paikkasimme hotellin surkean aamiaisen syömällä kakkosaamiaisen Pret-a-mangerissa, mmm... Ja onneksi edes hotellin edusta oli kaunis:

Että sellainen reissu tällä kertaa. Harrods jäi tällä kertaa poikkeuksellisesti katsastamassa, kuten myöskin Chinatown, jonne kovasti olisin halunnut viedä miehen ihmettelemään ja syömään hyvää kiinalaista. Mutta ei sitä vaan kaikkea ehdi parissa päivässä. Mutta mitäs siitä, jääpähän taas ensi kertaankin jotain mitä odottaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti