torstai 26. elokuuta 2010

Kuuden vaatteen haasteesta...

Kuuden vaatteen haaste on pyörinyt mielessä kerran jos toisenkin tässä viime päivinä. Kun kerroin miehelleni aikovani ehkä toteuttaa kyseisen haasteen, oli ensireaktio aikamoinen tyrmäys: "Mitä ihmeen järkeä ihmisen, jonka vaatekaappi on täynnä vaatteita, on kuukauden ajan taipua vain kuuden tietyn vaatekappaleen käyttöön? Mitä ekoa/järkeä on makuuttaa niitä loppuja vaatteita kaapin pohjalla?"

Ihan hyviä kysymyksiä kyllä. Ja miettimisen arvoisia, vaikka luonnollisesti ensin möksähdinkin kun ensin olin ollut niin ylpeä hienon ja mahtavan haasteen mahdollisesta toteuttamisesta. Mutta niinpä, mitä tämä haaste voisi oikeasti omassa elämässäni aikaansaada? Ehkä tuoda lisää luovuutta asusteiden, korujen ja kenkien käyttöön? Tai ehkä ei sittenkään. Aamuni ovat aina niin kiireisiä, että helpot luottoasut ovat ykkösiä. Valituista kuudesta vaatteesta muodostuisi äkkiä tietyt kokonaisuudet, jotka tulisi kiireessä vedettyä päälle aina juuri sellaisena kuin edelliselläkin kerralla. Ja kyllästyminen vaatteisiin olisi varma.

Mikä olisi sitten parempi? Jotenkin on sellainen olo, että jokatapauksessa kaipaan jotain haastetta pukeutumiseeni, jotain muuta kuin sen, että puen aina vaan ne samat lempivaatteeni, samalla tavalla asustettuina ja niin edelleen. Haluan jotain mikä ei olisi vain sitä samaa, kuitenkaan sen tarkoittamatta sitä, että sitä varten tarvitsisi hankkia jotain uutta. Pitäisikö yrittää sinnitellä kuukauden verran niin, että jokaista kaapissa olevaa vaatekappaletta saisi käyttää vain kerran? Siinäkin olisi jo kummasti haastetta ja tulisi käytettyä luovuutta kun kuun loppua kohden lempparit alkaisivat hiipua, ja niistä unohdetuista "rytkyistä" olisi pakko keksiä jotain järjellistä päällepantavaa.

Mitä te olette mieltä? Siis ylipäätään koko kuuden vaatteen haasteesta tai näistä omista pohdinnoistani? Onko kukaan muu harkinnut haasteen toteuttamista tai keksinyt kenties jotain omia haasteita toteutettavaksi?

4 kommenttia:

 1. Oma puoliskoni suhtautuu asiaan hyvin samalla tavalla, se ei vaan pue merkitseviä katseitaan sanoiksi. Itse otan osaa haasteeseen, mutta miettien juuri noita samoja asioita kuin sinä.
  Omistan ihan järkyttävän määrän kaikkia asusteita, mutta pitkän ja piinaavan muuton seurauksena ne on edelleen muuttolaatikoissa osoitteessa Ö. Vaikka tiedän kuuakuden olevan tuskaa, haluan kokeilla. Palavasti.

  Ja kuukauden jälkeen muruni varmasti innoissaan rakentaa vaatteistani kokkoa etupihalle. "Kun pärjäät kuudellakin, niin teen sitten lisää tilaa tuohon räjähtäneeseen vaatekaappiin!" :D

  VastaaPoista
 2. En oikein itsekääntiedä, mitä ajatella... Kiva olis kokeilla haastetta, mutta toisealta, en omista nyt niin hirveästi vaatteita, että olis jotenki vaikea selvitä tuosta (no okei en ehkä selviäisi siitä etten saisi vaihtaa toppia päivittäin vaan pitäisi aina pukea se "hikinen ja virahtanut" toppi taas uudestaan). Lisäksi mietityttää se peseminen. Toisealta olen nytkin selvinnyt jo melkein kaksi viikkoa farkuilla ja farkkuleggareilla, parilla neuletakilla ja aluspaidoilla, niin luulen että onnistuisi, mitään muuta tuskin käytänkään...

  VastaaPoista
 3. Mä mietin kovasti tuota kuuden vaatteen haasteeseen lähtemistä, ihan näyttääkseni että taatusti onnistuisin siinä, olenhan kerran reissannut kolme viikkoa repussani vain kolme vaatetta eikä yksiäkään vaihtokenkiä. Taidan kuitenkin passata, vaikka ymmärrän haasteen idean, osoittaa että vähemmillä vaatteilla pärjää mainiosti ja kehittää luovuuttaan niiden muuntelussa eri tilanteisiin. Itselläni se menisi kuitenkin vain siihen että käyttäisin samaa muutamaa asukokonaisuutta päivästä toiseen - ja sitten pesisin erittäin tyhjiä koneellisia kun se ainoa luvallinen paita olisi hikinen. Oon elänyt elämästäni aika monta vuotta omistaen tyyliin yhdet farkut ja kokoelman toisiaan muistuttavia mustia paitoja, ja tunsin silloin tyylini olevan todella tylsä enkä saanut pukeutumisesta minkäänlaista iloa kuten nyt. Toisaalta sen kuukauden jälkeen varmasti osaisi arvostaa loppua vaatekaappiaan ihan uudella tavalla...

  VastaaPoista
 4. Norppis: Mahtavaa, että osallistut! Sait taas minutkin ajattelemaan, että josko sittenkin... :)

  Magia: Tuota pesemistä olen miettinyt minäkin (sillä vaikka kone lapsiperheessä pyöriikin päivittäin, niin vaatteiden kuivuminen on näillä keleillä melko hidasta) ja myös sitä, että lasketaanko tavalliset trikoolegginsit ja valkoiset alustopitkin mukaan. Silloin nimittäin tulee vaikeaa. Itse en ehkä laskisi noita, koska en kuitenkaan käyttäisi legginsejä ilman takamusta peittävää yläosaa (eli ne ovat siis enemmän osastoa sukkahousut kuin mitkään oikeat housut), enkä valkoisia toppejanikaan käytä koskaan ilman, että niiden päällä on jokin toinen yläosa. Hmmm... hankalaa. Toisaalta, kuka sanoo etteikö tässä voisi soveltaa sääntöjä vähän itselleen sopivammaksi, eihän tässä ole kyse mistään kilpailusta.

  Katarimaria. Niinpä. Taidan jäädä vieläkin pohtimaan että jooko vai eikö, onhan tässä vielä pari päivää aikaa miettiä ja sillä aikaa käyttää äkkiä niitä vaatteita joita haasteen aikana voi tulla ikävä :)

  VastaaPoista