tiistai 31. elokuuta 2010

Köyhän naisen tonnikalapasta

Seuraa opiskeluaikojeni suosikkiresepti. Tämä on niin yksinkertainen, että tuskin kukaan voi tätä kämmätä, niin halpa, että opiskelijallakin on varaa ja niin hyvää, ettei uskoisi että kyseessä on niinkin edullinen ja helppo ruoka. Trendikästä? Not. Hyvää ja täyttävää? Todellakin. Jos siis kelpaa, tee näin:

1. Ota kaksi kattilaa
2. Laita toiseen kattilaan vettä pastaa varten ja toiseen purkki tonnikalaa öljyssä ja toinen purkki tomaattimurskaa
3. Anna kiehua. Pasta pussin ohjeen mukaan.
4. Kun tonnikala-tomaattimurskaseos alkaa kunnolla kuplia, vähennä lämpöä ja heitä mausteeksi ripaus sokeria, vähän enemmän suolaa, oreganoa ja valkosipulia (itse käytän ihan vaan kuivattua). Anna muhia.
5. Kun pasta on valmis, valuta lävikössä. Tonnikalasoosin pitäisi olla valmis suunnilleen samaan aikaan kuin pastankin.
6. Laita lautaselle ja maista. Tuliko hyvää?
Posted by Picasa

4 kommenttia:

 1. itse olen tehnyt tonnikalapastaa pirkan maustetuista tomaattikastikkeista. makuja on yrtti, valkosipuli ja chili. nämä eivät paljoa mausteita kaipaa, vähän sipulia ja loraus ruokakermaa niin on kunnon ateria :D

  VastaaPoista
 2. Pitääkin kokeilla joskus noita! Ruokakermaa en koskaan ole itse tähän ruokaan testaillut, mutta se antaa varmasti mukavasti pehmeyttä mukaan. :)

  VastaaPoista
 3. Ekaa kertaa blogiisi eksyin ja oli pakko kommentoida tähän :D Myös mä olen tehnyt tuota ruokaa ja hyvää on ollut. Mä olen laittanut joukkoon ruokakermaa ja välillä myös jotain vihanneksia (pakasteita). Tämä on hyvää myös, jos sen laittaa hetkeksi uuniin ja hiukan juustoraastetta päälle. Niin ja tietty sitä ruokakermaa. Kovin terveellistä se ei välttämättä enää silloin ole, mutta tosi hyvää :)

  VastaaPoista
 4. Luonnonlapsi: Kiva kun eksyit! :) Niinpä, tällaisena karsittuna versiona ruoka on vielä melko terveellistä, varsinkin jos pasta on jotain kuituisaa vaihtoehtoa. Mutta on kyllä seuraavalla kerralla kokeiltava noita "herkkulisiä" :)

  VastaaPoista