keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Typerät, ärsyttävät mammavaatteet

Vaikka raskaus ja varsinkin sen jälkiseuraamus ovatkin ihania asioita, on yksi asia joka jo nyt, mahan ollessa vielä melko pieni pallero, ottaa pannuun ja kovaa. Se on äitiysvaatteet.

Ihmiselle jolle pukeutuminen on suhteellisen tärkeä harrastus, on ihan ylitsepääsemätöntä tuskaa keksiä itsensänäköistä päällepantavaa kun ylle mahtuu hädin tuskin mikään ja se mitä kaupoissa on mammoille tarjota, on jotain ihan kummallista ja outoa. Farkkuja sentään olen löytänyt, sillä Hennesillä on ymmärretty myös odottavien äitien haluavan pukeutua pillifarkkuihin, ja jotain perustrikoopaitoja mm. Mamaliciousilta, mutta mitään erikoisempaa tai jännittävämpää en sitten olekaan löytänyt puettavakseni. Tai no, jos tarkkoja ollaan, nimenomaan erikoista ja jännittävää kyllä on tarjolla, mutta se onkin sitten niin noiden molempien ääripäätä että ei kiitos. Jos en normaalistikaan pukeudu lilaan oksennuskuosiin, en todellakaan tee sitä myöskään raskaana ollessani. Haluan kivoja neuleita, nättejä mekkoja, tunikoita ja ihan niissä normaaleissa kausiväreissä. En ymmärrä miksi esim. juuri mainitulla Hennesillä äitiysvaatteiden värimaailma on täysin jotain muuta kuin muun malliston. Miksi? Miksi? Miksi? 

Onneksi toistaiseksi mahdun vielä (joitain farkkuja lukuunottamatta) kaikkiin entisiin vaatteisiini, mutta syksyn ja varsinkin talven ajatteleminen ihan ahdistaa. Mitä todennäköisimmin saan taas leggings-ähkyn ja haluan synnytyksen jälkeen taas piiiitkän tauon ilman niitä. Talvitakkikin tulee varmasti olemaan ongelma. Viime raskauden aikana käyttämäni a-linjainen harmaa villakangastakki alkaa olla niin kulahtanut ja ohueksi hiutunut, että siitä ei varmasti enää lämmikkeeksi riitä. Toinen jännitystä aiheuttava seikka on kengät. Punttia odottaessani jalan koko kasvoi yhdellä numerolla (ja palautui muuten sitten lähes ennalleen) ja jalat turposivat loppuraskaudessa niin suuriksi, että ainoat kengät jotka mahtuivat olivat ikivanhat kangastossut ja flipflopit. Onko se mentävä ostamaan jotkut Uggit, että jalat pysyy lumessakin lämpimänä? Flipflopeilla kun ei joulukuussa oikein tarkene toisin kuin 2009 toukokuussa...

Voi pyllinki sentään. Lohduttakaa nyt edes tätä pullistuvaa palleroa. Hyviä vaate-ja kenkävinkkejä otetaan myös vastaan. 

6 kommenttia:

 1. Voin kuvitella että tuo ongelma tulee itseäkin ärsyttämään jos ja kun onnistun tulemaan raskaaksi. Mamma-mallistot tuppaavat kuulemma olemaan tosi pieniä ja jos tietää mitä haluaa, niin varmasti on hankalaa löytää kivaa päällepuettavaa! Oletko kokeillut ulkomaisia nettikauppoja? Tai huutonetistä jotain vähän käytettyjä? Uskoisin, että moni pistää äippävaatteet kiertoon kun on niitä aikansa käyttänyt ja niissähän on kohtuullisen lyhyt käyttöaika niin eivät varmaan kovin kuluneita siinä vaiheessa ole.

  VastaaPoista
 2. Verona: Kiitos vinkeistä, Asokselta olen joskus ajatellut tilaavani, siellä kun on edes jotain kivan näköisiä mamivaatteita. Huuto.net tuntuu minusta jotenkin arveluttavalle ostopaikalle, ehkä eniten siksi, että vaihto/palautusmahdollisuudet eivät varmasti ole samat kuin nettikaupoissa joihin olen niin kovasti tykästynyt. :)

  VastaaPoista
 3. Asoksella on ehdottomasti parhaimman näköiset äitiysvaatteet. Mulla oli raskaana sama ongelma :/ Tein itse jotain äitiyshousuja jatkamalla resorilla tavallisten housujen vyötärö osaa ja myös paitoja ompelin itse. Loppuraskaudesta kenkinä käytin vain crocseja (jalat oli niin pahasti turvoksissa etten kehdannut laittaa flipflopeja) ja kyllä sapetti kävellä keskustassa crocsit jalassa. Uggeja suosittelisin talviraskauteen,mulla on Emut, jotka kiinnitetään sivussa olevalla nyörillä ja niissä on paljon säätövaraa. Tälläiset: http://www.asos.com/Cameron-Diaz/Emu/Emu-Merino-Strapped-Boots/Prod/pgeproduct.aspx?iid=73773 Ovat reiluja kooltaan ja muutenkin mukavat jalassa. Tuo malli on loppuunmyyty,mut onhan noita vastaavia malleja pilvin pimein.

  VastaaPoista
 4. itsellä raskausaikana myös jalat niin turvoksissa, etteivät edes crocsit (miehen 46 mahtui) saati uggit mahtuneet jalkaan. mutta kun talvi oli, niin pakko oli jotkut kengät olla. ratkaisu löytyi nettiä selatessa, ja löysinkin neule-uggit ;) lämpimät, ja mukavat. niinkuin olisi pelkät villasukat jalassa kävellyt :) ja niitä voi käyttää myöhemminkin. lasten kanssa pihalla touhatessa todella hyvät!

  hyvää odotus-aikaa sinulle :)

  heidi

  VastaaPoista
 5. HAHAA! Osta talvi-croccsit!!!! HAAAAAAHAHAHAAAA!!!

  VastaaPoista
 6. Talvitakkivinkki: UFF. Löysin itse 60-luvun pikkuruudullisen a-linjaisen (jätti-a-linja, ei mitään nössöilyä niinkuin nykyään;) takin omaa kokoa. Vaatii kyllä tuuria, itsekin kelasin koko liikkeen läpi kunnes tuohon osuin.

  Asustaminen auttoi myös, ja tavallaan itse tykkäsin raskausajan pukeutumisesta koska joutui asustamaan enemmän ja toisaalta tuli käytettyä mm. neulemekkoja, joista pidän kovasti mutta joita ei normaalisti tule käytettyä niin paljoa.

  Huomasin myös että suurin osa trikoopaidoista venyi masun mukana eikä edes levähtänyt eli pysyivät käyttökelpoisina h-hetken jälkeenkin.

  VastaaPoista