perjantai 18. kesäkuuta 2010

Trendinuuhkintaa...

Olin työni puolesta eilen Helsingissä Oy Urban View Ltdn järjestämässä trendiseminaarissa. Seminaari koostui kolmen eri trenditoimiston luennosta, jotka käsittelivät A/W 2011/12-sesongin sekä yleisiä, että vähän yksityiskohtaisempia trendiennusteita. Vaikka tämä oli ensimmäinen kertani oikeassa trendiseminaarissa, ei päivän sisältö tuottanut minulle sen suurempia VAU-tai AHAA-elämyksiä. Olen itse tutustunut trendien ennustamisen maailmaan jo opiskeluaikanani, kun opinnäytetyönäni tein oman trendiennusteeni vuodelle 2008. Trendiennusteiden ja trendikirjojen käyttö on myös aivan tavallinen osa normaalia työarkeani.

Huolimatta siitä, että trendien ennustaminen on minulle tuttua puuhaa, oli päivän anti kuitenkin kohtuullisen mielenkiintoinen. Vaikka itse omaisikin kohtuullisen hyvän trendinenän ja kykenisi hommaan itsekin (ja joskus olen ajatellutkin, että se voisi olla vaihtoehto tämän hetkiselle työlleni), on mielenkiintoista kuulla ammattilaisten havaintoja ja päätelmiä tulevaisuuden suunnista.

Olisi mukava kertoa teillekin hieman luentojen sisällöstä, mutta en pidä asiallisena jakaa tietoa, joka edustamalleni yrityksellekin on maksullista. Päivästä tarttui kuitenkin mieleen myös muita mielenkiintoisia juttuja, joita uskallan laittaa eteenpäin, sillä ne ovat muutenkin julkista ja kaikkien saatavilla olevaa asiaa. Tiesittekö nimittäin, että Japanissa valmisvaatemarkkinoille riittää vain viisi eri vaatekokoa, jotka kattavat koko aikuisväestön tarpeet! Ja että samaan tarvittava määrä on Euroopassa 15 ja USAssa 30! Aika huimaa. Kuinka helppoa olisikaan tehdä valmisvaatetta Japanin markkinoille...

Ja oletteko kuulleet blogista nimeltä Big Beauty? Täällä Suomessahan meillä on jo ainakin ihanat More To Loven tytöt, mutta on aika mahtavaa, että myös Ranskassa, tuossa pikkuruisia ja siroja naisia ihannoivassa maassa, joku uskaltaa näyttää että myös suuri voi olla kaunista. Tyyli ei ole koko vaan asenne - aika hyvin sanottu, n'est ce pas?

Entä oletteko maistaneet Vitamin Well-vitamiinivesiä? Itse maistelin eilisen aikana vihreän omenan makuista Everyday-vitamiinivettä, joka sisältää muun muassa B-, C, - ja E-vitamiinia, foolihappoa ja magnesiumia ja maistui niin mainiolle, että ihan harmittaa kun en tiedä mistä saisin ostettua sitä lisää hörpittäväkseni kun mieli tekee. Jotenkin kun luulen, että lähi-S-markettimme ei tässä asiassa palvele, vaikka muuten niin mukava kauppa onkin.
Että sellaista.

ps. Niin, ne toimistot joitaka olivat luentojaan pitämässä olivat ranskalainen Carlin International, hollantilainen OvN ja brittiläinen Mudpie (oma suosikkini).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti