torstai 24. kesäkuuta 2010

Nyt lomailemaan!


Yummy Mummy-blogi hiljenee nyt juhannuksen ajaksi kun pieni perheemme lähtee todellakin ansaitusti pienelle hengähdystauolle Itä-Suomeen mökkeilemään. Seuraavien kolmen päivän ajan haluan ainakin minä olla kokonaan ajattelematta 1) remonttia, 2) miehen yövuoroja 3) väsyneitä iltoja kaksin Puntin kanssa kun isi on ollut remonttihommissa 4) yksin omille harteilleni kaatuneita kotitöitä, joita hädin tuskin niitäkään olen jaksanut tehdä. Voi että miten olenkin pienen levähdyksen tarpeessa! Ja miten ihanaa, että pääsemme rentoutumaan mökille, mahtavaan seuraan ja herkkuruokien ääreen! 

Koska mökille on tulossa ihan mukavankokoinen jengi sukulaisia, päätettiin vähän jakaa herkkuosaston valmisteluja. Meidän kohdallemme valikoitui leipäpuoli ja leivoinkin eilen viimeisillä voimillani (paitsi että nyt valehtelen, viimeisillä voimillani pakkasin eilen lähempänä puoltayötä sekä omat että Puntin mökkikamat, että pääsemme heti töiden jälkeen suoraan matkaan) kaksi italialaistyyppistä leipää ja pyöräytin niiden seuraksi myös kaksi levitettä. Toivottavasti niistä tuli maistuvia, mitään näistä ohjeista kun en ollut aikaisemmin kokeillut. Bugatti-leipä ainakin tuoksui eilen niin huumaavalta, että sen on pakko olla hyvää. Jos tarjoiluni kelpaavat muillekin mökkiläisille, saatan jakaa reseptejä täällä sitten "lomalta" palattuani. Mmm, en malta odottaa mitä muita herkkuja meitä mökillä odottaakin. Kuulemma ainakin hyviä lihoja, savukalaa, jättikatkarapuja, siskon tekemää hummusta... sluurps.

Mutta ennen kuin käännän itseni lomavaihteelle, pari pientä muistutusta, joita haluan jokaisen pitävän mielessään juhannusta juhliessaan:
  • Vene+pelastusliivit=yes yes, vene+ei pelastusliivejä+vesillä yllättävään vessahätään vastaaminen keskellä järveä=no, no, no
  • lapsi+humalaiset vanhemmat=no, no lapsi+toinen selvä vanhempi=ok, lapsi+selvät vanhemmat=yes, yes ja parempi mieli kaikilla
  • Alkoholi ei tee kenestäkään parempaa uimaria, ei siis ole aika testata triathlon-kykyjäsi järven selälle suuntautuvalla uimareissulla, jos olet ehtinyt jo hieman juomia nauttimaan. Ja tarvitseeko sitä muutenkaan saunauinnin kanssa käydä urheilemaan? Mielestäni mökkiurheiluksi riittää ihan hyvin tikka ja mölkky.
Ihan yleisesti toivoisin vain, että tänä juhannuksena kaikki pitäisivät huolta toisistaan ja varsinkin pienistä lapsista. Kaikista karuinta on lukea juhannuksen jälkeen juttuja hukkuneista lapsista ja niin kovasti toivon, ettei tänä vuonna lehdissä olisi yhtäkään. Toiseksi toivoisin ihmisten todella ottavan vakavasti sen, kuinka vaarallinen yhdistelmä vesi (siis veneilymielessä, ei lantrinkina)+alkoholi on. Vähintään yhtä paha on yhdistelmä auto+alkoholi. Varsinkin nuoret, jos kaverinne on humalassa ja lähdössä pikku ajelulle, ei ole yhtään nolo juttu viedä kaverilta auton avaimia. Joskus tuo pieni teko voi tarkoittaa sitä, että annatte itsellenne mahdollisuuden seuraavanakin päivänä iloita ystävänne olemassaolosta. Sitä voi miettiä...

Jotta ei menisi aivan synkistelyksi kuitenkaan, toivon, että kaikilla on oikein ihana ja rentouttava juhannus! Säästä viis, kunhan ympärillä on hyvää seuraa ja hauskaa tekemistä (=meilläpäin se tarkoittaa syömistä). :)

Ihanaa juhannusta! Nähdään taas pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti