perjantai 4. kesäkuuta 2010

My life in music - the eighties

Sekä teitä, että varsinkin itseäni huvittaakseni päätin etsiä ja koota itseäni koskettanutta ja kolahtanutta musiikkia koko elämäni varrelta. Uhmaan noloutta ja paljastan kiusallisimmatkin musiikkisuosikkini, sillä ne nyt vaan ovat ehkä tämän homman parasta ja koomisinta antia. Ladies and gentlemen, tästä se lähtee - elämäni ensimmäiset vuodet eli kultainen 80-luku. Aijai:

Syntymävuotenani 1983 en luonnollisestikaan suuresti päässyt vaikuttamaan kuuntelemiini musiikkivalintoihin. Oletettavaa kuitenkin on, että seuraava hitti on jo tuolloin tärykalvoilleni kantautunut, sillä kumman paljon olen siitä kyseisen vuoden jälkeenkin pitänyt. Myönnän, että pidän siitä yhä. Ah, ihana Eurythmics!


Tuskinpa sitä yksivuotiaanakaan vielä sen kummemmin radion nappuloita vääntelin, mutta vuodelta 1984 on tämä seuraava kappale, josta niinikään olen pitänyt aina. Haikeat tunnelmat ovat todennäköisesti aina ja ikuisesti minun mieleeni.Lisää haikeutta tarjoili myös vuosi 1985. Olen sydämeltäni varmasti myös ikuinen teinityttö, sillä tämä on aina vaan minusta todella ihq!<3


Ilmeisesti kolmevuotias alkaa muistaa asioita jo pidemmälle kuin huomiseen, sillä seuraavasta kappaleesta minulla on ihan oikeitakin muistikuvia. Olen varmasti vuonna 1986 ainakin yrittänyt rallatella tätä:


1987 ei ehkä muuten piirry muistiini kovinkaan selvästi, mutta siitä olen varma, että leikkipuistossa siskon ja isompien tyttöjen kanssa pyöriessä Boys boys boys kajahti vienoilla lapsenäänillämme useamminkin kuin vain kerran. En muista oliko se sama vuosi, mutta samaisissa ympyröissä ja samassa seurassa tuli joikattua myös Kikan Sukkula Venukseen - hittiä. Kyllä, todella age-appropriate-kamaa. ;D

Vuodelta 1988, eli ajalta jolloin olin 5-vuotias, vahvimmat musiikkimuistot löytyvät isin kullanvärisen Mazdan takapenkiltä ja tästä kappaleesta. Mahtava meininki!


En tiedä olemmeko vuonna 1989 käyneet jotenkin erityisen paljon huvipuistoissa, sillä seuraava kappale saa minut aina ajattelemaan huvipuistoja, niiden ylisuolaisia popcorneja, hattaraa ja neonvärisiä vaatteita...


Ai että mitä helmiä! Kylläpä on onni olla 80-luvun lapsi :). Koulun aloitinkin sitten 7-vuotiaana 90-luvulla, mutta siitä sitten seuraavalla kerralla. Ei heitetä kaikkia herkkuja kerralla tiskiin.

Olisi kyllä hauska kuulla mitä musiikillisia muistoja teillä on 80-luvulta. Kenties jotain samoja kuin itselläni?

3 kommenttia:

 1. Ei myö käyty ikinä missään huvipuistoissa... Kunhan haaveksit. Ihan ykkönen kyllä edelleenkin tuo "Tättö-hyyyyyp-pä, HEI! Di-di-laa-dö-lei. Tättö-hyyyyyp-pä, HEI!"

  VastaaPoista
 2. Joitain samoja, meitsi on ehta kasarikakara kun synnyin jo vuosikymmenen ekana vuonna. Kasarista mieleen jääneet Madonna, Michael, Sabrina ja Samantha Fox... päiväkodissa laulettiin Miljoonasateen Marraskuuta, joka oli kova hitti. Iskä kuunteli pelkkää iskelmää. Serkkujen kautta muistan Dingon, Kissin, Twisted sistersin jne.

  A-HA: Take on me on aina kova. Loistava biisi kertakaikkiaan. Myös Laura Branigan:Self control iskee kovaa.

  Hassua on, että vaikkei niitä muistikuvia itse ole joistain biiseistä, silti niissä on aina ollut jotain jotka kolahtaa. Oon kuunnellut paljon kasarin alun new wavea ja punkkia, juurikin sieltä syntymävuoden tienoilta.

  VastaaPoista
 3. Sisko: No ainakin Tykkimäellä käytiin, jos ei muuta!

  Heidi: Ai niin, nuokin oli! Muistan kun pihapiirin isommat tytöt kertoili kaikista noista staroista ja jotenkin pienessä mielessäni luulin kaikkien niiden olevan sukua keskenään. Ja samaiset tytöt pakottivat minut myös Dingo-faniksi, vaikken yhtään tiennyt mistä on kyse. Kiltisti kuitenkin sidoin sifonkihuivin ranteeseen, kun kerran käskettiin. :D

  VastaaPoista