sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Promises I've made...

Vuodenvaihde ja sitä seuraavat pari päivää ovat kuluneet rattoisasti täällä kotonamme mahtavien kyläilijöiden seurasta nauttien. Tästä hyvästä syystä blogi on saanut tyytyä tällä välin hiljaisuuteen. Nyt palailen kuitenkin pikkuhiljaa arkeen ja voisinkin tässä aloittaa blogivuoden julkistamalla omat uudenvuoden lupaukseni. Tänä vuonna niitä on varmaankin enemmän kuin koskaan, joten jaan ne ihan teemoittain.

Ruoka

Lupaus 1: Lupaan, että vuonna 2010 ensimmäinen karkkipäiväni on 24.12. En siis aio syödä sitä ennen yhden yhtäkään karkkia - ei siis suklaata, salmiakkia, toffeeta, lakuja, kurkkupastilleja eikä edes hedelmänameja tähän suuntaan. 2009 oli ihan riittävän sokerinen vuosi tämänkin vuoden tarpeisiin. (t. nainen, joka raskauden loppuvaiheessa taisi vedellä eräänkin kerran 3 suklaalevyä viikon sisällä)

Lupaus 2: Lupaan, että panostan enemmän ruuanlaittoon. Haluan, että sekä minä itse että oma pieni perheeni saa monipuolisempaa, herkullisempaa ja terveellisempää ruokaa. En enää ole niin väsynyt ja aikapulainen, että tarvitsisi tyytyä valmisruokiin ja iänikuiseen jauhelihaan. Ei, tänä vuonna opettelen kokkaamaan uusia ruokalajeja oikein urakalla ja mieluiten "from scratch". Haluan käyttää muitakin kaloja kuin lohta, tehdä lammas-tai muuta lihapataa ja opetella intialaisen keittiön saloja - kormaa ja vindaloota mmm...

Lupaus 3: Lupaan syödä terveellisemmin. Simple as that.


Liikunta

Lupaus 4: Lupaan tehdä liikunnasta säännöllisen tavan ja pitää kiinni neljästä liikuntakerrasta viikossa. Oma aika on vain järjestelykysymys.

Lupaus 5: Lupaan panostaa erityisesti siihen liikunnan osa-alueeseen, joka oikeasti on minulle hyödyllisintä: peruskuntoliikunta. Siis, pitkille lenkeille Pumpulan kanssa, mars. Toki aion käydä räväkillä jumppatunneillakin, koska tykkään niistä kovasti, mutta tänä vuonna en anna itselleni lupaa laiskotella peruspohjan kanssa. Hidastelu on tylsää, mutta niin on huono kuntokin.

Lupaus 6: Lupaan olla haihattelemasta maratonista vielä. Vielä keväällä olin varma, että pystyisin hyvin keskittymään tässä vaiheessa jo sellaiseen kurinalaiseen harjoitteluun. Nyt olen maistanut todellisuutta ja todennut, että vielä ei ole sen aika. Ehdin kyllä myöhemminkin.


Pukeutuminen

Lupaus 7: Lupaan olla ennakkoluulottomampi värien suhteen. On totta, että valkoinen, musta ja harmaa toimivat aina, mutta onko minun pakko olla niin kaavoihin kangistunut ja tylsä? Pienet väripilkut piristäisivät varmasti sekä vaatekaappiani, että omaa olotilaani.

Lupaus 8: Lupaan panostaa laatuun. Tämä ei tarkoita mitään merkkivaatteilla snobbailua, vaan sitä, että olen tarkkana vaateostoksieni laadun kanssa kaikkialla. Siis, ei kiitos akryylille, huonosti ommelluille saumoille, liian ohuelle puuvillalle jne.

Lupaus 9: Lupaan olla uskollinen omille mielipiteilleni. On aivan sama mitä muut vaatteistani ajattelevat, kunhan itse olen tyytyväinen ja viihdyn. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, ettenkö pukeutuisi kuitenkin aina joka tilanteeseen asianmukaisella tavalla.


Kauneus ja hiukset

Lupaus 10: Lupaan, etten kertaakaan mene meikit naamassa nukkumaan. Tämä tosin on vähentynyt huomattavasti jo viimekin vuonna, kun ei pahemmin tullut myöhäisiä baari-iltojakaan enää vietettyä.

Lupaus 11: Lupaan hemmotella itseäni. Kosketologikäynti tekisi hyvää ja kynnetkin olisi kiva joskus hoidattaa ihan ammattilaisella.

Lupaus 12: Lupaan olla tekemättä hiuksilleni sellaisia älyttömyyksiä kuin viime vuonna. Minun kuuluu olla pitkätukkainen ja se siitä. Olkoon tässä muistutus jälleen kerran siitä, että polkkatukka ei minun päässäni ole pop.


Kaksitoista lupaustahan niitä sitten taisi tulla. Aika paljon luvattu. Tosin, eipä nuo nyt niin mielettömän vaikeasti toteutettavia ole. Karkittomuus toki tekee tiukkaa ja liikunnan aloittaminen pitkän tauon jälkeen tuntuu vähän hankalalta, mutta uskon siihen, että pystyn pitämään nämä kaikki.

Laadukkaamman kuvamateriaalin puuttuessa ja matkakuumeen jälleen iskettyä tämä postaus on kuvitettu häämatkalla otetuilla turistikuvilla Miami Beach, FL.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä ja HYVÄÄ MUISTIA sen karkittomuuden kanssa... Melko helposti meinas jo heti alkuun lipsahtaa :)

    Hyviä ovat muutenkin siun lupaukset. Ihan pisti miettimään itekin. Varsinkin tuo itsensä hemmottelu. Lupaan myös pitää itsestäni hyvää huolta tänä vuonna!

    VastaaPoista
  2. Ränks vaan tsempistä. Yritän kovasti muistaa... Mutta nyt tekis ihan törkeesti mieli suklaata... Ääää

    VastaaPoista