maanantai 7. joulukuuta 2009

Pilasit illan, Hanna!

Voi missä ihmeessä oli Jaakko Selin eilen illalla, kun häntä olisi kaivattu? Missä olivat oikeat asiantuntijan kommentit ja arviot linnan juhlien pukuloistosta? Missä taustatieto ja rohkeus sanoa asioita ääneen? Voi miksi, miksi, miksi oli mahtava Jaakko Selin pitänyt korvata kömpelöllä Hanna Sarénilla?

Suunnittelijana minulla ei ole mitään Sarénia vastaan. Ei ollenkaan. Hän on omassa työssään huippuluokkaa ja arvostan hänen työtään kovasti. Huudahdin kuitenkin kovaan ääneen "Eeeeeiiii" kun tv-lähetyksen alkaessa tajusin hänen paikanneen edellisvuosina pukuja kommentoineen Jaakko Selinin. Sillä vaikka kuinka olisi hyvä suunnittelija, se ei millään tee hänestä sopivaa tv-työhön. Kuka tahansa kadun tallaaja olisi pystynyt samanlaiseen kommentointisuoritukseen kuin Sarén eilen illalla:"tässä punainen iltapuku ja seuraavaksi tulee mustavalkoista organzaa..." Ihan oikeesti! Aaaargh!

Hyvä Hanna Sarén, olit televisiossa - et radiossa. Katsojat kyllä näkivät minkä värisiä pukuja linnassa oli, tarkimmat pystyivät tunnistamaan jopa kangaslaadutkin ihan itse. Se mitä kovasti kaipasin, oli Selinin tapa kertoa varmalla otteella omat mielipiteet ja arviot puvuista, kunnollinen taustatieto pukujen valmistajista ja oikeasti rohkea ote kommentointiin. Se, että kommentointi oli vain arkaa, luettelomaista piipitystä väreistä pilasi kyllä aika hyvin oman pukujenkatselunautintoni. Myös epävarma sopertelu pukeutumisetiketistä oli niin myötähäpeää herättävää toimintaa, että oikeasti tekisi mieli kirjoittaa Ylelle palautetta ja nöyrimmin pyytää palauttamaan ensi vuonna Selin omalle paikalleen. Ja mikäli hän ei pääse/halua enää tehtäväänsä jatkaa, voisi seuraavana vuonna kokeilla linnan jatkoilla ihan nasevasti pukeutumista kommentoinutta Sami Sykköä. Kiitos.

Seuraavassa omia pukusuosikkejani ja myös pientä kauhugalleriaa eilisillalta. Ensin niitä nätimpiä tapauksia:
Maria Guzenina-Richardson on mielestäni aina ollut linnan tyylikkäimpiä naisia. Niin tänäkin vuonna. Kaunis nainen ei tarvitse hillittömiä pukuvirityksiä tai hulluja koruja tullakseen huomatuksi. Elegantti puku ja kauniit kengät riittävät.
Tästä kolmikosta onnistunut asuvalinta on mielestäni keskimmäisenä olevalla Satu Taiveaholla. Puvun helma on vain niin mielettömän hieno! Sen sijaan oikealla oleva Tanja Karpela on pikkutyttöjen lempivärissään kuin elähtänyt Barbie-nukke. Ei toimi. Yäk.
Tämän puvun kantajalle en nimeä löytänyt, mutta bongasin puvun illalla kättelyjonosta jo heti ovensuussa. Täti oli ilmeisesti unohtanut pukeutua ja lähti juhliin aamutakissa. Eikö hänen seuralaisensa olisi ystävällisesti voinut vinkata puvun puuttumisesta? Btw, nilkat piiloon!
Jutta Urpilainenkin oli saanut stailattua itsensä oikein kunnon tanttaraksi. Maikkarin sivuilla sanottiinkin osuvasti, että vaikka puvun onkin suunnitellut Tiia Vanhatapio, niin mallina on tainnut olla joku muu kuin Jutta Urpilainen.

Hienoja ja huonoja pukuja oli linnassa paljon muitakin, mutta tässä nyt parhaiten mieleen jääneet. Pidin paljon myös esim. Paula Vesalan puvusta (mutta en hänen ja Lauri Ylösen käytöksestä kättelyjonon jälkeen - olivat varmaan olevinaan jotenkin veikeitä, mutta minusta tuollainen osoittelevasti peräkkäin käveleminen oli naurettavaa), mutta en tähän hätään löytänyt siitä kunnollista kuvaa. Eiköhän noita kuvia tule päivän mittaan tipahtelemaan lisääkin eri nettisivuille. Tässä postauksessa käyttämäni kuvat ja lisää illan pukuloistoa löytyy täältä.

3 kommenttia:

 1. Minäki kaipasin Jaakko Seliniä. Katselunautinto kyllä meni todellakin pilalle niiden "tässä punaisessa puvussa on kiva selkä"-kommenttien takia. Mutta eivät ne Ylen omat toimittajatkaan ihan skarppina olleet. Toivottavasti ensi vuonna Selin on takaisin mukana remmissä :)

  VastaaPoista
 2. Minä en kaivannut Jaakkoa, mutta Hanna kyllä ontui ja pahasti :( Ehkä ensi vuonna saataisiin remmiin joku, jolla on vähän enemmän sanottavaa, mutta fressimmällä tavalla kuin vaikkapa Selin.

  VastaaPoista
 3. Sinisilmä: Niinpä, kyllä siellä tais unohtua yksi jos toinenkin nimi - ja kyllä ne aikapaljon sekoili niissä ja muutenkin töppäili.

  Heidi: Mun mielestä voisi ihan hyvin kokeilla sitä Sykköä. Siinä miehessä kun yhdistyy hyvin tv-kokemus ja muotitietämys, ei välttämättä olis huono ollenkaan.

  VastaaPoista