keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Kaikki hei omalla tavallaan!

Maailmassa on aika vähän juttuja, joilla minut saa ihan tosissaan suuttumaan. Yksi asia kuitenkin on, joka välittömästi saa posket hehkumaan ja pään sisällä kiehumaan. Se on epäoikeudenmukaisuus ja ihmisten lokerointi ilman päteviä perusteita. Älkää nyt ymmärtäkö väärin, en ole täällä mitenkään raivon partaalla suu vaahdossa, enemmänkin hyvin ärtynyt.

Itse en kuulu Sallan postauksessa mollattujen 40+ naisten joukkoon, mutta tunnen suurta ärtymystä niiden mahtavien tämänikäisten naisten puolesta jotka itse tunnen. Enhän toki pidä Sallaa minään vakavastiotettavana totuudentorvena, mutta rumat sanat ärsyttävät tulivatpa ne sitten itselle kuinka vähäpätöisen ihmisen suusta hyvänsä.

Ensinnäkin, omasta mielestäni 40-vuotias nainen ei ole a) keski-ikäinen tai b) vanha. Mielestäni keski-ikäiseksi voidaan kutsua viidenkympin ylittäneitä ja vanhaksi siitä vieläkin useammilla vuosikymmenillä käyviä ihmisiä. Nuorten nelikymppisten (tai ihan oikeasti, minkään ikäisten naisten) tädittely ja varsinkin tantoittelu on rumaa ja tarpeetonta.

Ihan toinen asia onkin sitten tämän ikäryhmän homogeenisyys. Jos itse viettää aikaa ainoastaan oman ikäryhmänsä edustajien seurassa, voi varmasti helposti lipsahtaa ajattelemaan muunikäisten olevan täysin samanlaista massaa toistensa kanssa. Ei se nyt ihan niin ole. Omassa lähipiirissäni ja vaikkapa työpaikallani on paljon juurikin noin nelikymppisiä naisia, jotka niin pukeutumiseltaan kuin persoonallisuuksiltaankin ovat todella monenkirjavaa porukkaa. Yksikään ei tosin edusta Sallan maalaamaa kapeaa kuvaa tylsästä keski-ikäisestä perheenäidin uniformu päällä.

Kaikkien minun ja Sallan mielipide-erojen ruotiminen tässä olisi hölmöä, voittehan itse käydä lukemassa hänen postauksensa ja miettiä mitä asiasta ajattelette. Sen vain sanon, että vaikka muoti ja pukeutuminen on minulle hyvin tärkeää ja pidän sitä itselleni rakkaana harrastuksena, sen ei tarvitse olla sitä muille. Toki pidän siitä, että ihmiset pukeutuvat asianmukaisesti ja esimerkiksi juhlissa kunnioittavat juhlan arvokkuutta omalla pukeutumisellaan, mutta moisesta asiasta huomauttelu osoittaisi minusta suurta moukkamaisuutta ja epähienotunteisuutta.

Minusta olisi mahtavaa, jos me pukeutumisesta kiinnostuneet antaisimme niiden ihmisten, joita se ei voisi vähempää kiinnostaa, olla rauhassa juuri sellaisia kuin he ovat ja että he voisivat vastavuoroisesti arvostaa omaa kiinnostuksenkohdettamme sinä, mitä se luultavasti useimmille on: harrastus. Ei hömppää eikä turhuutta sen enempää kuin vaikkapa hiihto tai shakki.

Uskon, että Sallan tarkoitus oli huvittaa ja ärsyttää tekstillään. Minua se ärsytti tämän verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti