keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Kiitos muotilehdille!


Kuulostaa ehkä hölmölle, mutta minulla on paljon kiitosta annettavanani muotilehdille. Monessa elämänkäänteessä niistä on ollut minulle suuresti lohtua ja turvaa ja olen oppinutkin niistä aikamoisen määrän uutta ja tärkeää.

Ensinnäkin, voin kiittää lehtiä erinomaisesta englanninkielen taidostani. Enpä usko, että taitaisin lontoon murretta yhtä hyvin, jos en jo ala-asteikäisenä olisi löytänyt brittiläisen Sugarin ja amerikkalaisen Seventeenin pariin. Silloin lehdet ja niiden hienoilta näyttävät jutut olivat niin kiinnostavia, ettei auttanut muu kuin käydä sanakirjan kanssa tavaamaan. Ja eipä mennyt aikaakaan, kun sana toisensa jälkeen alkoi näyttää tutulta ja pystyin jättämään sanakirjan sivuun. Kiitos siis Sugar ja Seventeen - kun muutin lapsuudenkodistani opiskelemaan, oli minulla teitä metrin pino.

Kun taas olin opiskeluaikoinani vaihdossa Englannissa, olivat paikalliset muotilehdet tukeni ja turvani - pako ajoittain siellä kokemastani yksinäisyydestä ja ankeasta arjesta, joka uusista ystävistä ja kokemuksista huolimatta oli välillä hyvinkin rankkaa kestää. Kun sain koulupäivän jälkeen selailla kiiltäviä sivuja ja upota lehtien haavekuviin, en ollut ihan niin yksin, enkä niin kaukana kotoa. Sain lehtien avulla olla omassa päänsisäisessä kodissani, haaveiden turvassa. Kiitos siis Elle, Marie Claire, NewWoman, InStyle, Glamour, Company ja muut kaunokaiset. Tiedätte, että tarvitsin teitä paljon, sillä takaisin kotimaahan lähtiessäni jätin teitä metrin verran taakseni.

Suomalaisia muotilehtiä voin taas kiittää aivan yleisesti tyylini kehittymisestä ja uskalluksesta olla minä. Ilman Trendin asennekasvatusta en luultavasti olisi niin tietoinen omasta tyylistäni - en myöskään monista Suomen ja maailman muoti-ilmiöistä ja ihmisistä. Eipähän ilman Trendiä olisi oma opinnäytetyönikään saanut niin osaavaa palautetta, kuin mitä tuolloin Sanna Sierilältä sain. Kiitos siis vielä kerran siitäkin, vaikka aikaa on tuostakin ehtinyt jo vierähtää.

Mutta mistä ihmeestä tällainen kiittely nyt tänään tuli mieleen? No, kun olen siitä Barcelonaan muuttamisesta jauhanut, niin kielen opiskelu ja varsinkin nopeasti oppiminen mietityttää tällä hetkellä aivan toden teolla. Työkkärin Eures-neuvoja suositteli hakeutumaan suggestopediseen kiletenopetukseen, mutta valitettavasti sellaista ei täällä tällä hetkellä järjestetä. On siis pohdittava omia keinoja nopeaan oppimiseen. Tästä syystä mieleeni tuli tuo hyväksi todettu keino oppia kieltä lehtien avulla ja siitä pulpahti mieleen kaikki muukin hyvä, mitä lehdiltä olen saanut.

Nyt täytyisi vain löytää hyvä valikoima mahdollisimman kiinnostavia espanjankielisiä muotilehtiä - löytyisiköhän Sokokselta vaikkapa espanjan Elle?

Onko teillä vinkkejä nopeaan kielen oppimiseen? Tai hyviä espanjankielisiä lehtivinkkejä? Kuunteluharjoituksia teen jo katselemalla Youtubesta Serranon perhettä, kuuntelemalla netistä hitaasti luettuja uutisia ja Ylen oppimateriaalia läpikäymällä.

Kuva

4 kommenttia:

 1. Barcelonahan on Kataluniaa (vai -loniaa) ja siellä puhutaan katalaania, kuinkahan se mahtaa vaikuttaa kielenopiskeluusi? Lukiossa kaveri lähti Espanjaan vaihtoon, nimen omaan Barcelonaan ja oppi siellä vain katalaania, vaikka Barcelonan ilmeisesti pitäisi olla kaksikielinen, ja palattuaan oli espanjantunneilla ihan pihalla. Mutta espanja tai katalaani, molemmilla kielillä varmasti löytyy muotilehtiä (ja blogeja) :) T. Herttainen joka juuri löysi blogisi täältä valtavasta blogistanista

  VastaaPoista
 2. AAAAAAAAAaaaa! Sugarit oli jotain niin parasta! Ja Seventeeneissä ne real school -jutut, joitten oikeaa nimeä en nyt muista. Kiitos sulle jälleen kerran, kun sain postauksesi myötä palata aatoksissani kultaiselle ysikytluvulle. ps. Meillä ollaan kuumeessa -taas! Soeta miul!

  VastaaPoista
 3. Rva Herttainen: Jep, Kataloniaahan se on. Työkkärin täti oli sitä mieltä, että katalaani olisi tuolla lähinnä koti-ja arkikieli ja että espanjalla pitäisi työelämässä pärjätä. Ajateltiinkin, siksi että opiskellaan täällä Suomessa espanjaa, joka muutenkin on yleishyödyllisempi kieli ja mennään sitten paikanpäällä katalaanin kursseille, ne kun ovat siellä kuulemma ilmaisia. Toivon kovasti että pärjättäisiin noin :) Ja kiva kun olet löytänyt blogiini!

  Armas siskoni: Eikö!!! Ne koulukertomukset oli kyllä ykkösiä ja ne teinit niissä ihan idoleita. Ole hyvä siis vaan. Voi kurjaa, meilläkin oli Pumpulalla eilen lämpöä, muttei sit tänään enää. Varmaan vaan lisää hampaita tulossa...

  VastaaPoista
 4. Yksi keino opetella epsanjaa (aloitin itse näin ) on ostaa iPodiin sellainen äänikoulukirja/kurssisarja, ja esimerkiksi babyn nukkuessa treenailla. Toimii :)

  VastaaPoista