lauantai 28. marraskuuta 2009

Kaikenlaista älyttömyyttä!

Ihan oikeasti, kaikkea ne keksii! Olen tässä viime päivinä lueskellut paikallisesta sanomalehdestämme jostain niin älyttömästä, etten ihan oikeasti voi uskoa sen olevan totta. Trio-kauppakeskuksen oville on nimittäin asennettu Teinikarkottimeksi nimetty vehje, joka kimeää ääntä pitämällä karkottaa lähelläolijat kauemmaksi. Näin siis yritetään estää nuorisojoukkojen parveilu ovien lähistöllä ja helpottaa muiden Trioon pyrkivien liikkumista.

Vaikka en itse olekaan mikään kauppakeskusten ovilla hengaileva teini, niin kyllä suututtaa ja ihmetyttää. Mielestäni tämä on paitsi aikamoista ikärasismia, myös täydellistä hölmöyttä. Eikö kimeä ääni, joka karkoittaa teinit, karkoita myös muut kauppakeskuksen asiakkaat? Ja kuinka käy aivan ovien läheisyydessä olevalle Otto-automaatille? Itse en ainakaan halua rahojani nostaa mölysaasteen säestämänä.

Jos nyt näin täytyy alkaa hölmöilemään, niin eikö samantien sitten laiteta mökylaitteita ruokakauppojen käytäville, jotta saadaan ikäihmisten kovasti harrastamat torikokoukset muualle?

Ihan oikeasti, jos joku teini-ikäinen sattuu olemaan kulkureittisi tiellä, eikö voisi vain kohteliaasti pyytää väistämään. On se nuorikin sentään ihminen, tosin ehkä vielä vähän hölmö ja huonotapainen. Mutta täytyykö heitä tällaisella nolaamisella ojentaa? Vaikka itse niin kovin kiltti nuori olinkin, niin tällaista vääryyttä ja leimaamista kohdatessani olisin varmaan uhallanikin seissyt ujellusta kuulemassa.

Tätähän ei tietenkään kukaan kuule, mutta poistakaa se älytön karkotin - ÄKKIÄ! Ja kaikenikäisille pikkuvinkki - se väistöliike ei ole vaikea!

2 kommenttia:

  1. Ei VOI olla totta :D Uskomattomalta kuulostaa, mutta pakko se kai on uskoa! Lahdessa asusteleva anoppi juuri usutti käymään ensi kerralla uudistuneessa Triossa, tästä "hienoudesta" ei kyllä muistanut mainita :)

    VastaaPoista
  2. Jep, luulenpa että tällaista voi olla vain Lahdessa... on tää sen verran omalaatuinen paikka välillä.

    Muutenhan uudistunut Trio on ihan mainio shoppailupaikka, joten vierailu kyllä kannattaa. :)

    VastaaPoista