maanantai 26. lokakuuta 2009

If London's calling...


Kuva


Pupulandian Jennin Lontoon matkan innoittamana ajattelin hieman listata omia shoppausvinkkejäni/linkkejäni Lontooseen matkaaville. Ensimmäinen kosketukseni tähän metropoliin oli shoppailureissu opiskelukavereideni kanssa keväällä 2005 ollessani vaihdossa pohjoisemmassa Englannissa. Sen jälkeen olen käynyt siellä lähinnä työmatkoilla, eli visiittini ovat olleet melkoisen lyhyitä. Siitä huolimatta haluan koota tämän oman pikku oppaani - olkoon se vaikka Opas kompaktille shoppailureissulle Lontooseen.

Aloitetaan shoppailukaduista. Jos itselläni olisi vain päivä aikaa Lontoossa, viettäisin sen tehoshoppaillen Oxford Streetillä. Tällä kaksi kilometriä pitkällä ostostaivaalla viettäisin tovin ainakin Topshopin monikerroksisessa flagship storessa, French Connectionilla, River Islandilla, Bershkalla ja Primarkissa. Edullisia kenkiä ja asusteita etsiskelisin New Lookista ja ja jo mainitusta Primarkista (kärsivällisyydellä varustettuna), hieman hinnakkaampia löytöjä katselisin Aldossa. Luksustuotteita ja rikkaita leidejä bongailisin huokaillen Selfridgesin tavaratalossa.

Jos nälkä yllättäisi shoppailujen lomassa, nappaisin evästä Bootsilta, jossa valmiit eväsleivät ja muut nopeat syötävät eivät turhan paljoa maksa tai Pret-a-mangerista, jossa kaikki take-away-tuotteet ovat ihanan tuoreita, herkullisia ja vieläpä terveellisiä. Jos pitäisi ihan huilatakin välillä, saattaisin istahtaa Topshopin omaan kuppilaan, jossa voisin tiirailla tyylikkäitä kanssashoppaajia samalla kun siemailen smoothieta ja nakertelen herkkuleipää. Kaikki Oxford Streetiltä löytyvät liikkeet löydät täältä sekä kartalla, että koko kadunmittaisena panoraamakuvana.

Jos aikaa olisi päivä tai puolikin enemmän, kipittäisin oitis Carnaby Streetille. Siellä kiertelisin ihania pikkuliikkeitä ja nauttisin Sohon vähän rennommasta fiiliksestä - Oxford Street kun tuppaa väliin olemaan melkoisen kaoottinen.

Jos taskujeni pohjalle olisi kertynyt vähän enemmän ylimääräistä rahaa, suuntaisin ehdottomasti Bond Streetin ja sen ympäristön merkkiliikkeisiin. Ja vaikka sitä pätäkkää ei niin kovin olisikaan, voisin suunnata Tubella Knightsbridgeen Harrodsin ihanuuksia ihmettelemään. Nautin jo siitä hetkestä kun ovimies avaa minulle oven - voin pienen hetken ajatella olevani todella posh ja kuuluvani siihen ympäristöön. Kokonaisuuteen kuuluisi kai mennä vielä "high tealle" Savoy-hotelliin, mutta en ole itse vielä koskaan saanut aikaiseksi.

Illalla, kun kaupat ovat viimein kiinni ja jalat puhkipoikkiväsyneet kaikesta kävelemisestä, saattaa nälkä alkaa pikkuhiljaa huudella vatsanpohjalla. Tällöin suuntaisin ainakin itse Chinatowniin vetämään napani täyteen jossakin mahtavista kinkkibuffeteista. Mitään ravintoloita minun on vaikea mennä suosittelemaan, koska olen itse ollut aina syömään päästyäni niin nälän sokaisema, ettei mieleen ole jäänyt paikan nimeä, saati osoitetta.

Tällainen olisi siis minun nopea shoppailureissuni Lontoossa. Jos aikaa olisi enemmän, haluaisin itsekin tutustua kaupunkiin vielä enemmän ja vielä syvemmin - tutkailla kirpputoreja ja vintageliikkeitä, nähdä musikaalin, eksyä ihan oikeasti ja löytää sattumalta jotain hienoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti